on kulis bilgilerine göre, SSK, Bağ-Kur ve EYT'lileri ayırmadan bütün emeklilere seçim öncesi 5 bin TL ödeme yapılacağı söylentisi ortaya atıldı. Bu bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara mitinginde bu konuyu açıklayacağı belirtiliyor.

Emekli Maaş Farkı 2

Seçime az bir süre kala, emeklilerin maaşlarına ilişkin önemli gelişmeler yaşanıyor. Bayram ikramiyelerinde yüzde 50'lik bir zamla 3 bin TL'ye çıkarılan ödemeler, emeklilerin taleplerini karşılamak adına önemli bir adım olarak görülüyor. Ancak, emekli maaşlarına seyyanen bir zam isteği devam ediyor.

Kulislerde, seçim öncesi emeklilere yönelik müjdeli haberlerin geleceği iddiası sıcaklığını koruyor. AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Çalışmalar olgunlaştığında Cumhurbaşkanı açıklayacak" derken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü ve emeklilerin maaş zammı konusunda umutlu olduklarını belirtti.

Emekli Haberleri-1

Emeklilere yapılan destek artacak

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, emeklilere yönelik seçim ve bayram öncesi ek bir zamın olup olmayacağı sorusuna cevap verdi. Altınok, konunun TBMM'de yetkilendirildiğini belirterek, "Biliyorsunuz TBMM kapalı ve emeklilerle ilgili karar Meclis'te alınıyor. Ancak Cumhurbaşkanımız ile konuştum, emeklilerle ilgili bütçe imkanlarına göre iyileştirme yapılacak. Bayram ikramiyesiyle ilgili bir rakam telaffuz etmedi. Durumu biraz konuştum. Cumhurbaşkanımız da olayın farkında. Bütçe imkanlarıyla emeklilere yapılan destek artacak. Hiçbir emeklimizi mağdur etmeyeceğiz. Sıkıntıda, darda bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

emekli tayyip

"Çalışmalar var"

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ise katıldığı bir canlı yayında emeklilerin beklentilerine dair soruya, "Biz her zaman milletimizin beklentileri, şikayetleri doğrultusunda siyaset yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızın gündeminde ne varsa, derdi ne ise onu masamıza koyuyoruz. Bu mesele ile ilgili de çalışmalar var. Çalışmalar olgunlaşınca Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacaktır." şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: Haber Merkezi