Antalya’da düzenlenen “2. Türk-Rus İş Dünyası Buluşmaları”na ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ortak projelere tam destek vereceklerini açıkladı. Buluşmanın hedefi, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği ve sektörel gelişim fırsatlarını artırmak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Moskova Bölgesi Yönetimi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) işbirliğiyle Akra Otel’de gerçekleştirilen etkinliğe, önemli isimler katıldı. Başkan Böcek, Rusya Federasyonu Moskova Hükümeti Bakanı Sergey Cheremin ve diğer yetkililerle birlikte Türk ve Rus iş insanlarını bir araya getirerek, ekonomik işbirliğini geliştirme hedefini vurguladı.

2. Türk-Rus İş Dünyası Buluşmaları Antalya’da Gerçekleşti

Antalya’nın Turizmdeki Rolü

40 Yıl Hapis Cezasıyla Aranan Şahıs Alanya'da Yakalandı 40 Yıl Hapis Cezasıyla Aranan Şahıs Alanya'da Yakalandı

Başkan Böcek, Türkiye-Rusya ilişkilerinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatarak, Antalya’nın özellikle son yıllarda artan turizm hareketleri ile bu ilişkilerin gelişiminde önemli bir rol oynadığını ifade etti. 2024 yılı Ağustos ayı itibarıyla Antalya'nın 2 milyon 642 bin Rus misafire ev sahipliği yaptığını belirten Böcek, “Yabancı misafirlerimiz arasında Ruslar birinci sıradadır. Her dört ziyaretçiden biri Rus vatandaşıdır” dedi.

A W295065 03

Ortak Projeler İçin Hazırlık

Buluşma sırasında, Moskova ve Antalya’daki eğitim kurumları ile iş dünyası temsilcileri arasında yeni işbirlikleri ve yatırım fırsatları hakkında görüş alışverişinde bulunulacağını ifade eden Başkan Böcek, “Sürdürülebilir turizm, akıllı şehirler, enerji, ulaşım, altyapı, eğitim, sağlık ve kültür-sanat gibi birçok alanda güçlendireceğimiz ilişkiler, iki ülkenin menfaatine olacaktır” diye ekledi.

Çıkan Yangında Daire Kullanılamaz Hale Geldi Çıkan Yangında Daire Kullanılamaz Hale Geldi

2. Türk-Rus İş Dünyası Buluşmaları Antalya’da Gerçekleşti

İşbirliği Fırsatlarının Değerlendirilmesi

Türk ve Rus iş dünyasını buluşturan bu etkinlik, ticari bağları güçlendirmeyi ve karşılıklı işbirliği imkanlarını artırmayı hedefliyor. Moskova Bölgesel Yönetim Yetkilileri, Moskova Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri ve Antalya’dan yerel yönetim, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları, ekonomik ilişkileri geliştirmek ve yeni yatırım fırsatlarını keşfetmek üzere girişimlerde bulundu. Etkinlik, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin derinleşmesine katkı sağladı.

Miray'ı Ezen Öğretmen: "Aracın sensörleri uyarı vermedi" Miray'ı Ezen Öğretmen: "Aracın sensörleri uyarı vermedi"

Kaynak: IHA