İslam Memiş’ten Yatırımcılara Uyarı: Gümüş, Altına Göre Ucuz Değil Bedava! İslam Memiş’ten Yatırımcılara Uyarı: Gümüş, Altına Göre Ucuz Değil Bedava!

16 milyon emekliyi ilgilendiren bu önemli teklif, TBMM İçtüzüğü 37’nci maddesi uyarınca doğrudan Genel Kurul’da görüşüldü. Emekliler arasındaki maaş farklarını gidermeyi hedefleyen kanun teklifi, yoğun tartışmaların ardından kabul edilmedi.

Zam Oranlarinda Hesaplar Degisti Memur Ve Emekli 17434562 7823 O

"İtibardan Biraz Tasarruf Etmeniz Yeterli"

CHP'li Tahtasız, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Asgari ücret yılbaşında 17 bin lira olarak açıklandı, ancak altı ayda yüzde 25 değer kaybetti. En düşük emekli maaşının alım gücü kalmadı. Temmuz ayında asgari ücretliye, emekliye ve diğer çalışanlara gerçek enflasyon oranında zam yapın. 'Kasada para yok' bahanesine sığınmayın. Eğer para yoksa, sarayın ve bürokrasinin harcamalarını kısmanız, itibardan biraz tasarruf etmeniz yeterli."

Kurusu Kurusuna Aciklandi Temmuzda Yeni En Dusuk Emekli Maasi Bu Kadar Olacak 1

Maaş Farkları Giderilecekti

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, "5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu"nda değişiklik yapılmasını ve aylık bağlama oranının yüzde 70’e çıkarılmasını öngören kanun teklifi kabul edilseydi, 2000 öncesi ve 2000 sonrası emekli olanlar arasındaki maaş farkları giderilecekti.

Dusuk Emekli Maasi Alana 27 28 29 Mayis Mujdesi 10 000 Tl Uzeri Maas Alanlar Dikkat 791479448

"Emeklinin, Asgari Ücretlinin, Çiftçinin Feryadına Kulak Verin"

ahtasız, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Emeklinin, asgari ücretlinin, çiftçinin feryadına kulak verin. Halkımızı ve emekliyi biraz olsun düşünüyorsanız, bizim emeklimiz için uzattığımız bu eli lütfen tutun. Getirdiğimiz kanun teklifine elinizi vicdanınıza koyarak 'Evet' deyin ya da öneriyi siz getirin, biz bu öneriye 'Evet' demeye hazırız. Fitreye, zekâta muhtaç ettiğiniz 16 milyon emeklimiz sizlerden bunu rica ediyor."

Kaynak: Haber Merkezi