2024 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Adaylar, üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Üniversite yerleştirme ne zaman açıklanacak? İşte YKS tercih sonuçlarıyla ilgili bilmeniz gerekenler...

Mauro Icardi, Fenerbahçe derbisinde oynamayacak mı? Okan Buruk açıkladı Mauro Icardi, Fenerbahçe derbisinde oynamayacak mı? Okan Buruk açıkladı

Aöf Sınav

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024-YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe dair henüz resmi bir duyuru yapılmadı. Ancak, 19 Ağustos'ta başlayacak üniversite kayıtları öncesinde sonuçların ilan edilmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl, YKS tercih sonuçları 19 Ağustos’ta açıklanmış ve üniversite kayıtları 28 Ağustos’ta başlamıştı. Bu yıl da benzer bir takvim öngörülüyor.

Aöf Sınav (3)

YKS Tercih Sonuçları Nereden ve Nasıl Sorgulanır?

YKS tercih sonuçları, adayların bireysel sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekleri ÖSYM’nin resmi internet adresi olan sonuc.osym.gov.tr üzerinden sorgulanacaktır. Ayrıca, Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ÖSYM 2024 Sınav Takvimi Yayımlandı

Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre bir bölüme kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştireceklerdir. Elektronik kayıtlar (online) ise 19-21 Ağustos tarihlerinde alınacaktır.

Ales Sınavında Sona Yaklaşıyoruz! İşte Tüm Detaylar

YKS Ek Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecektir. 2024-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Bu süreçte, bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar ek yerleştirme için başvuru yapamayacaklardır.

Editör: Evrim Tuna Şahin