Kaza Yapan Kadın Sürücü Şoka Girdi, Kapıyı Açmakta Zorlandı Kaza Yapan Kadın Sürücü Şoka Girdi, Kapıyı Açmakta Zorlandı

Mümine Gökçe, eşinin yanında başladığı lastik tamir işine, zamanla daha derinlemesine dahil olmuş. Başlangıçta yalnızca müşterilerle ilgilenirken, 6-7 yıl önce tamir işini öğrenme kararı aldı. Eğitimini tamamladıktan sonra, lastik tamir etme konusunda kendini daha da geliştirdi.

Gökçe, lastik tamirinin zorluk derecesine ilişkin şunları söyledi: “Aracı yukarı kaldırmak, lastiği sökmek, sorunu bulmak, tamir etmek ve tekrar yerine takmak hiç zor değil. Lastik tamir etmek, evde pilav yapmaktan daha kolay. Lastiği söküp tamiratını yapıp yerine takmam 5 dakika sürüyor.”

Erkek Müşterilerin Tepkileri

Gökçe, işyerine ilk defa gelen erkek müşterilerin kendisini gördüğünde genellikle şaşkınlık yaşadıklarını ve bazen de lastiklerini tamir ettirmekte tereddüt ettiklerini belirtiyor. Ancak, işinin kalitesini gösterdikten sonra, müşterilerin sürekli olarak geri döndüğünü ifade ediyor.

“Erkek müşterilerin biraz tuhafına gidiyor. Bazen yaptırmak istemeyenler çıkıyor. Ama bir kere lastiklerini tamir edince, işçilikte memnun kalınca sürekli müşterim oluyor. Bayan şoförler beni görünce hoşlarına gidiyor. Bayan olunca ‘acaba yapabilir mi?’ diye bir tedirginlik oluyor. Bir müşterim başka bir tanıdığına söyleyince merak edip gelenler bile var,” diyen Gökçe, kadınların her işi yapabileceklerini vurguladı.

Editör: Evrim Tuna Şahin