Ankara'da, boşandığı eşi Sinem T.'yi çocuklarının gözü önünde 7 yerinden bıçaklayan sanık Sinan Özçelik'in davasının beşinci duruşması yapıldı. Duruşmada, yaptığı savunmada pişkin bir üslupla, "İsteseydim tahliye olduktan sonra öldürmez miydim?" diyerek dikkat çekti.

Siddet Clbp Cover

Güzellik merkezinde çalışan Sinem T., 2 yıl önce Sinan Özçelik ile boşandı. Özçelik, 24 Ekim 2023'te, kızlarıyla görüştükten sonra Sinem T. ile buluşarak onu 7 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan Sinem T., 10 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra tedavi edildi. Sanık Sinan Özçelik, "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla yargılandı ve olaydan 9 ay sonra tahliye oldu. Sinem T.'nin itirazı üzerine yeniden tutuklandı.

669Cc78A8Db3D996 W1200Xh800

Bebeklerin hayatı üzerinden yürütülen şok edici yolsuzluk! Bebeklerin hayatı üzerinden yürütülen şok edici yolsuzluk!

Davanın 5. duruşmasında Sinem T. ve avukatı Gamze Özçelik, sanık Sinan Özçelik ve avukatı Barış Bilgin Dilmen ile birlikte hazır bulundu. Sinan Özçelik, duruşmayı takip eden basın mensuplarına, "Yalan yazıyorlar. Burada kayıt altına almalarını istemiyorum" dedi. Mahkeme Başkanı, bu talebi reddetti.

Duruşmada, Sosyal İnceleme Raporu ve Adli Tıp Kurumu raporları da gündeme geldi. Raporlarda, çiftin müşterek kızının kolay manipüle edilebileceği vurgulandı.

Sanık avukatı Barış Bilgin Dilmen, Sinem T.'nin bıçak yaralarının "şiddetli" olmadığını savundu. Ayrıca, sanığın kaçma şüphesinin bulunmadığını belirterek tutukluluk halinin sonlandırılmasını talep etti.

640X360-11

Sinem T.'nin avukatı Gamze Özçelik, sanığın tutukluluk halinin devamını istedi. Özçelik, "Sanığın kaçma şüphesi yok denilse de, başka bir dosyada aldırdığımız uzaklaştırma kararı kapsamında elektronik kelepçe takılması gerekirken polisler sanığa ulaşamamıştır" dedi. Sinem T., "Benim hayati tehlikem var. Çocuklarımla huzurlu bir hayat istiyorum" diyerek sanığın tutuklu kalmasını talep etti.

669Cc79F72221534 W1200Xh800

Tutuklu sanık Sinan Özçelik, Sinem T.’ye sinkaflı küfürler ederek, "Ben pişmanım fakat benden korkuyor. Tahliye olduktan sonra o 10 gün içinde isteseydim öldürmez miydim?" dedi. Özçelik, "Medya baskısıyla tutuklandım. Elektronik kelepçe takılsın, tüm adli kontrol şartları uygulansın. Ben çocuklarımı almak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Savcılık, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme, bu talebi kabul ederek Sinan Özçelik'in tutukluluk halinin devamına karar verdi ve bir sonraki duruşmayı 6 Kasım 2024 saat 09.45’e erteledi.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay