Burdur’da bordür taşına çarpan otomobil devrildi Burdur’da bordür taşına çarpan otomobil devrildi

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi" unvanının verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Burdur’da büyük bir coşku ile kutlandı. Etkinlikler, Gazi Caddesi’nden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden “Kahramanlarla Yürüyoruz” temalı kortej yürüyüşüyle başladı.

Burdur’da 19 Eylül Gaziler Günü (12)

Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Burdur Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilciliği tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Burdur’da 19 Eylül Gaziler Günü (4)

Hasan Okyar: "Bugün gazilerin şeref günüdür"

Hasan Okyar, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un dizelerine atıfta bulunarak Türk milletinin asla esareti kabul etmediğini ve her zaman özgürlüğüne sahip çıktığını belirtti. Okyar, “Bugün, tüm malul ve muharip gazilerin şeref günüdür. Gazilerimize minnet borçluyuz” dedi.

Burdur’da 19 Eylül Gaziler Günü (3)Burdur’da 19 Eylül Gaziler Günü (2)

Kıbrıs Gazisi Salih Özcakkaya’ya madalya takdimi

Törenin en özel anlarından biri, Kıbrıs Gazisi 72 yaşındaki Salih Özcakkaya’ya Vali Yardımcısı Dr. Fatih Gödekmerdan tarafından Gazilik Madalyası takdim edilmesiydi. Gazi Özcakkaya, yaptığı konuşmada, “Bu halimle yine gitmeye hazırım. Vatanımızı kimse elimizden alamaz. Vatan sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Burdur’da 19 Eylül Gaziler Günü (7)

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün iş birliğiyle düzenlenen “Kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla” spor etkinliklerinde başarılı olan gazilere ödülleri takdim edildi.

Burdur’da 19 Eylül Gaziler Günü 1

Burdur’da 19 Eylül Gaziler Günü (9)

Burdur’da 19 Eylül Gaziler Günü (10)

Burdur’da 19 Eylül Gaziler Günü (11)

Burdur’da 19 Eylül Gaziler Günü (1)

Editör: Evrim Tuna Şahin