Çocukluğundan beri pembe renge büyük bir sevgi besleyen Sakine teyze, tek katlı müstakil evinin her detayını pembeye boyamış. Evin dış kapısından duvarlarına, içindeki süs eşyalarına kadar her şey pembe. Sakine teyze, elinden gelse çocuklarını bile pembeye boyayacağını esprili bir dille ifade ediyor: "Oğlumla kızımı da pembeye boyayacağım, onlara da pembe pembe bakacağım. Çünkü çok seviyorum.”

Sakine Akkul’un pembe tutkusu, çocukluk yıllarına dayanıyor. Küçükken annesinden sürekli pembe eşyalar istediğini, başka renkleri kabul etmediğini belirten Akkul, pembe renkle olan bağını bu şekilde anlattı. 9 yıl önce eşini kaybettikten sonra pembe renkli evini iyice güzelleştirdiğini ve bu şekilde kendini teselli ettiğini söyledi.

saniye akkul ısparta

Emekli Vatandaşın Parasını Çalan Kapkaççı Kamerada Yakalandı Emekli Vatandaşın Parasını Çalan Kapkaççı Kamerada Yakalandı

"Boyamadan duramıyorum"

Sakine teyzenin pembe evi, yalnızca beldede değil, başka şehirlerde de merak konusu olmuş. Ankara, Antalya gibi şehirlerden evini görmeye gelenler var. Ziyaretçilerin meraklı sorularına Sakine teyze içtenlikle yanıt veriyor: “Boyamadan duramıyorum, boya yapmadığım zaman uyuyamıyorum. Bana ’Nasıl bu kadar üşenmedin?’ diyorlar. İçimden geliyor, boyamazsam rahat edemiyorum.”

"Mezar taşım pespembe olsun"

Sakine teyzenin hayali ise daha da büyük: “Elimden gelse Sav kasabasını boyayacağım.” Boya bulabildiğinde evin her köşesini cennet gibi yapmak istediğini dile getiriyor. Hatta mezar taşının bile pembe olmasını isteyen Sakine teyze, çocuklarına vasiyet olarak bunu ilettiğini belirtiyor: “Mezar taşım pespembe olsun, evimin kapısı gibi. Herkes benim mezarıma baksın. En değerli şeyim pembe.”

Editör: Evrim Tuna Şahin