Selçuklu Mimarisiyle Göz Kamaştırıyor

Selçuklu mimarisinin nadide örneklerinden biri olarak bilinen cami, Sultan Alaeddin Keykubat tarafından 1221 yılında inşa edildi. Günümüze kadar korunan ve tarihi dokusunu kaybetmeyen bu cami, her gün yüzlerce turistin ziyaret ettiği önemli bir kültürel miras haline gelmiş durumda.

793 Yıllık Tarihi Süleymaniye Camii 4

Tarihi Zenginlik ve Turist Akını

Kemer'de Kubbeli Camii'nin Temeli Atıldı Kemer'de Kubbeli Camii'nin Temeli Atıldı

Alanya Kalesi'nin içinde yer alan Süleymaniye Camii, Selçuklu dönemine ait en önemli yapılar arasında bulunuyor. 1231 yılında inşa edilen cami, yıldırım düşmesi sonucu zarar gördükten sonra Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından restore edilmiştir. Bugün, hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken cami, tarihi ve mimari zenginliğiyle göz dolduruyor. Turistler, cami adabına uygun olarak şal, etek ve başörtüsü takarak bu tarihi yapının içinde huzurlu anlar yaşıyor.

793 Yıllık Tarihi Süleymaniye Camii 3

Ziyaretçilerden Büyük İlgi

Almanya'dan Alanya'ya gelen turistlerden Ralf Noetzel, Süleymaniye Camii'ni ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, "Camiyi çok güzel buldum. Burayı gezmek ayrıca bir deneyim oldu. Tarihsel olarak çok özel ve güzel bir yapı. Burayı görme fırsatımız olduğu için çok sevindik" dedi.

793 Yıllık Tarihi Süleymaniye Camii2

Editör: Evrim Tuna Şahin