Adnan Oktar, silahlı suç örgütünün güncel yapılanması davasında savunma yaptı. Oktar, tutuklanmasının hukuksuz olduğunu iddia ederek hakkındaki cinsel istismar iddialarını asılsız buldu. Ayrıca, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını 15 günde durdurabileceğini öne sürdü. Mahkeme heyeti, Oktar’ın duruşmaya getirilmesi için cezaevine yazı yazılmasına karar verdi.

Adnan Oktardan Sok Talimat Vurun

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Adnan Oktar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada, 8 tutuksuz sanık ve sanık avukatları da hazır bulundu.

Oktar, savunmasında masum genç kızların bir arada olduğunu, suçlamaların geçersiz olduğunu savundu. "Gasp yok, tehdit yok, şantaj yok. Bunu siz de biliyorsunuz" diyerek tutuklanmasının gerekçesiz olduğunu belirtti. Ayrıca, "Benim arkadaşlarım hiçbir suç işlemedi" ifadesini kullandı.

Adnan Oktar 3

Cinsel istismar iddialarını reddeden Oktar, cezasının 10 bin yıla çıkmasının umursamadığını, verilen kararın bozulacağına inandığını ifade etti.

Arda Güler, İspanya'nın Gündeminde! Arda Güler, İspanya'nın Gündeminde!

Mahkeme, Oktar’ın duruşmaya getirilmesi için cezaevine yazı yazılması kararını verdi ve duruşmayı 6 Aralık’a erteledi.

Adnan Oktar Kedicik

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Adnan Oktar'ın silahlı suç örgütünün yöneticisi olarak kabul edildiği ve cezaevinde örgütsel faaliyetlerine devam ettiği kaydediliyor. Oktar’ın, avukatları ve diğer örgüt yöneticileri aracılığıyla örgütü diri tutmaya çalıştığı ve talimatlarının dışarıya yayıldığı belirtiliyor.

Çeçenistan'da Benzin İstasyonunda Büyük Patlama: 4 Ölü Çeçenistan'da Benzin İstasyonunda Büyük Patlama: 4 Ölü

Dava, toplam 14 sanığın yargılandığı bir süreç olarak sürüyor ve Oktar ile diğer sanıklar hakkında çeşitli suçlamalar bulunuyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Mücella Yapıcı ve kızına çıplak arama: Polislere 5 ay hapis! Mücella Yapıcı ve kızına çıplak arama: Polislere 5 ay hapis!

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi