Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, personel kadrosunu güçlendirmek amacıyla 1480 yeni personel alımı yapacağını duyurdu. İlkokul mezunundan üniversite mezununa kadar geniş bir yelpazede başvuru kabul edilecek. Başvuru tarihi ve detaylar neler? Başvuru şartları neler?

Resmi̇ Gazetede Yayimlandi Kamu Personel İlanlari İse Alim İlan

Başvuru tarihi ve detaylar neler?

Başvurular, 4 Eylül 2024 tarihinde başladı ve 20 Eylül 2024’e kadar devam edecek. Adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Kamu Personeli Olmak Isteyenlere Mujde Iki Sartla 40 Bin Kamu Personeli Alimi Basladi 800611812

Başvuru şartları neler?

Personel alımı 2828 sayılı yasa kapsamında yapılacak. İşte bazı genel başvuru şartları:

MHP yeni siyasi döneme hazırlanıyor! Gündemde neler var? MHP yeni siyasi döneme hazırlanıyor! Gündemde neler var?
  • Bakanlık, 2828 sayılı yasa doğrultusunda gerçekleşecek 1480 personel alımına yönelik genel ve özel başvuru şartlarını da açıkladı. Genel başvuru şartları tüm adayları kapsarken, özel başvuru şartlarının da açılan kadrolara göre farklılık gösterdiği öğrenildi. Buna göre, genel başvuru başvuru şartlarının bazıları ise şu şekilde oluştu:
  • Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış olması,
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kuruluş bakımı veya koruyucu aile sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süreyle yararlanmış ve reşit olduktan sonra da bu hizmetlerden yararlanmaya devam ediyor olması,
  • 18 yaşını doldurduktan sonra korunma ya da bakım ya da tedbir kararının sona erdiği tarihten itibaren beş senede bakanlığa başvurarak hak sahipliği tespiti yaptırmış olması gerekecek.

616X321 Bilecik Seyh Edebali Universitesi 12 Sozlesmeli Personel Alacak 1678468116470

Başvurular, belirtilen tarihler arasında e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Kadrolara göre farklılık gösteren özel başvuru şartları ise Bakanlık tarafından açıklandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ