AKP’li Mücahit Birinci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Yiğit Bulut’un dış politika konusundaki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bulut’un Türkiye’nin BRICS üyeliğine dair yorumları ve İsrail ile ilgili iddiaları, parti içinde tartışmalara yol açtı. Birinci, Bulut’un yetkisiz olduğunu vurgulayarak, “Yahu sen kimsin? Savunma Bakanı mısın, parti sözcüsü müsün?” şeklinde eleştirilerde bulundu.

AKP’li Mücahit Birinci’den Yiğit Bulut’a: “Sen Kimsin?”

Mücahit Birinci, Yiğit Bulut’un dış politika alanındaki yorumlarının yanı sıra, geçmişte yaptığı tahminlerin genellikle gerçekleşmediğine dikkat çekerek, “Milletimiz müsterih olsun. Bu şahsın tahminleri, gerçekleşmemesiyle meşhurdur. Devletimiz ve istihbaratımız güçlüdür. Abuk subuk yorumları dikkate almayın” ifadelerini kullandı.

1637557870746 1637498992586 Birinci

Birinci, Bulut’un İsrail ile ilgili iddialarını ise “göze girme çabası” olarak nitelendirerek, “Partimizin tabanına ve yetkililerine ‘çer çöp’ dediği bir dönemde, şimdi de bu tür açıklamalar yaparak kendini göstermeye çalışıyor. Ancak bu senin işin değil, yetkin yok kardeşim. Biraz susmayı öğren!” dedi.

Volkan Demirel, Süper Lig'e geri dönüyor! İşte Yeni Kulübü... Volkan Demirel, Süper Lig'e geri dönüyor! İşte Yeni Kulübü...

AKP’li Mücahit Birinci’den Yiğit Bulut’a: “Sen Kimsin?”

AKP Milletvekili Öztaylan: 700 İşçi İşten Çıkarıldı AKP Milletvekili Öztaylan: 700 İşçi İşten Çıkarıldı

Yiğit Bulut, son olarak Türkiye’nin BRICS üyeliğini Cumhuriyet tarihinin en önemli adımı olarak değerlendirmiş ve Batı ile olan ilişkileri eleştirmişti. Bu çıkışlar, AKP içinde yetkili olmayan kişilerin dış politika konularında açıklama yapmamaları gerektiği yönündeki görüşleri gündeme getirdi. Mücahit Birinci’nin sert ifadeleri, Bulut’un açıklamalarının partide yarattığı rahatsızlığı ortaya koydu.

22 yaşındaki genç peçeteye not bırakıp ortadan kayboldu 22 yaşındaki genç peçeteye not bırakıp ortadan kayboldu

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: IHA