Son birkaç flamingo, yavrularıyla birlikte besin arayışı içinde, göldeki hayatta kalmak için mücadele ediyorlar. Burdur Gölü, küresel iklim değişikliğinin yanı sıra, çiftçilerin hatalı sulama yöntemlerine başvurması, kaçak sondajların kullanılması ve gölü besleyen derelerin üzerine barajların inşa edilmesi gibi nedenlerle su seviyesini hızla kaybediyor. Bu suların çekildiği günlerde, gölün misafirlerinden olan allı turnaların sayısı da büyük ölçüde azalmış durumda.
Artık parmakla sayılabilecek kadar az flamingo, ilkbahar aylarında göle gelirken, sayıları binlere ulaşan bir grup halinde gelmeyi bırakmış durumda. Soğuyan hava ile birlikte, yavrularını büyüttükleri yerden ayrılarak sıcak bölgelere göç eden flamingolar, gidilecek her yerde azalan su kaynakları nedeniyle zorluklarla karşılaşıyorlar. Burdur Gölü'nde kalan son birkaç flamingo, yavruları ile birlikte besin arayışı içinde, gölün kıyılarını didik didik ederek besin bulmaya çalışıyorlar.
Aynı zamanda, su seviyesinin düşmesi levhadan açıkça görülebiliyor ve bu durumu gören insanlar, gölün eski günlerini anarak iç geçiriyorlar.