Olay, 3 Mayıs 2023 tarihinde Alanya'nın Hacet Mahallesi'nde meydana geldi. 70 yaşındaki Fatma Sevinç ile oğlu Süleyman Sevinç arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. İki gün boyunca kadından haber alamayan komşularının ihbarı üzerine eve gelen polis ekipleri, savcılıktan alınan izinle çilingir yardımıyla kapıyı açtı. Ekipler, Fatma Sevinç'in cansız bedenini çarşafa sarılı halde elbise dolabında buldu. Yapılan incelemede, kadının boğazından bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi.

A W294734 03

4 Gün Sonra Yakalandı

Olay sonrası kaçan Süleyman Sevinç, 4 gün sonra Antalya Atatürk Caddesi’nde motosikletli polis ekipleri tarafından yürürken yakalandı. Gözaltına alınan Sevinç, annesini öldürdüğünü itiraf etti. Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Alanya Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edilen Sevinç, burada verdiği ifadesinde suçunu kabul etti.

A W294734 01

"Annem Sürekli Üzerime Geliyordu"

Süleyman Sevinç ifadesinde, babasının vefatından sonra annesinin kendisine sürekli baskı yaptığını öne sürdü. Üçüncü eşinden de annesi yüzünden ayrıldığını belirten Sevinç, "Babamın ölümünden beri annem bana sürekli iftiralarda bulunuyor, son eşim hakkında da asılsız ithamlarda bulunuyordu. Olay günü annemle tartışmamız iyice alevlendi ve bana bıçakla saldırdı. Kendimi kaybettim ve ona bıçakla vurduğumu hatırlamıyorum" dedi. Annesini öldürdükten sonra cesedi dolaba koyduğunu ve olay yerinden kaçtığını da itiraf eden sanık, pişman olduğunu söyledi.

A W294734 02

Duruşma 22 Ekim’e Ertelendi

Hazine Arazisi Üzerindeki Evlerin Tahliyesi İçin Süreç Başladı Hazine Arazisi Üzerindeki Evlerin Tahliyesi İçin Süreç Başladı

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya SEGBİS ile katılan Süleyman Sevinç, “Sizin huzurunuza çıkmak istiyorum, avukatım beni hiç ziyaret etmedi” diyerek savunma yaptı. Mahkeme heyeti, sanığın bir sonraki duruşmada mahkeme salonunda hazır bulundurulmasına karar vererek duruşmayı 22 Ekim 2024’e erteledi.

Editör: Evrim Tuna Şahin