Üretici Aracılara Karşı Ne Yapmayı Tercih Etti?
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ejder meyvesi üreticisi Kamil Arıkan, aracılardan gelen düşük tekliflere tepki olarak 2 bin adet ejder meyvesini vatandaşlara ücretsiz dağıttı. Kamil Arıkan, pazarda tanesi 5 Euro'ya kadar satılan ejder meyvesinin üreticiden kilosunu 40-50 liraya almaya çalışıldığını belirtti. Bu durumu protesto eden Arıkan, “Bu fiyattan onlara vermektense bedava vatandaşa dağıtırım” dedi.

Aracılara Kızan Üretici Ejder Meyvesini Bedava Dağıttı (1)

Başkan Uysal: “Yeni Bir Seferberliğe İhtiyacımız Var” Başkan Uysal: “Yeni Bir Seferberliğe İhtiyacımız Var”

Arıkan’ın Kararının Arkasında Yatan Nedenler Nelerdir?
Kamil Arıkan, ejder meyvesinin gece gündüz emek isteyen bir ürün olduğunu vurguladı. Geçen hafta topladığı meyveleri, alıcıların düşük fiyat teklifleri nedeniyle bir hafta bekletti. Alıcılardan 30 liranın üzerinde bir fiyat teklifi alamadığını belirten Arıkan, “Üretici kazanmazsa kimse kazanmasın” diyerek meyveleri bedava dağıtma kararı aldı.

Aracılara Kızan Üretici Ejder Meyvesini Bedava Dağıttı (6)

Ejder Meyvesinin Pazar Fiyatları Nasıl Şekilleniyor?
Ejder meyvesinin üreticiden 40-50 liraya alındığını belirten Arıkan, pazarda ve marketlerde bu meyvenin en düşük 150-200 liraya satıldığını ifade etti. Üreticinin emeklerinin karşılığını almadığını savunan Arıkan, vatandaşlara meyvelerinin helal olduğunu ve afiyetle tüketmelerini istedi.

Acı haber: Güvenlik görevlisi evinde ölü bulundu Acı haber: Güvenlik görevlisi evinde ölü bulundu

Aracılara Kızan Üretici Ejder Meyvesini Bedava Dağıttı (2)

Üreticilerin Pazarlama Sorunları Ne Durumda?
Yeniköy Mahallesinden Ali Yılmaz, ejder meyvesi üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, yerli araç üretimi örneğini verdi. Üreticilerin, ürünlerini düşük fiyatlara sattıklarını ancak yurt dışında aynı fiyatlara satıldığını belirten Yılmaz, destek eksikliğinden yakındı. Üreticilerin milyonlarca lira kredi borcu olduğunu ve bu borcu ödemekte zorlandığını söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Alanya’da törenle kutlandı 30 Ağustos Zafer Bayramı Alanya’da törenle kutlandı

Aracılara Kızan Üretici Ejder Meyvesini Bedava Dağıttı (3)

Ejder Meyvesi Dağıtımı Nasıl Gerçekleşti?
Konuşmaların ardından, kamyonetle Cumhuriyet Meydanı'na getirilen ejder meyveleri vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım sırasında meyveler, vatandaşlar ve turistler tarafından yoğun ilgi gördü ve kısa sürede tükendi.

Kemer Balıkçı Barınağı’ndaki kaçak yapılar kaldırıldı Kemer Balıkçı Barınağı’ndaki kaçak yapılar kaldırıldı

Aracılara Kızan Üretici Ejder Meyvesini Bedava Dağıttı (9)

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: IHA