Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.


Burdur ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Burdur Altınyayla Barajının gövde dolgusunun tamamlanarak su tutulmaya başlandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, 'Burdur Altınyayla Barajında depolanacak su ile 1.330 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını' söyledi.


'Baraj gövde dolgusu tamamlanmış olup su tutulmuş olup, mansap kanal düzenlemesi ve vana odası imalatlarının devam ettiğini' ifade eden Genel Müdür Mehmet Akif BALTA, Temelden yüksekliği 48,00 metre ve su depolama kapasitesi 670.000 m3 olan Burdur Altınyayla Barajının tamamlanması ile 2023 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 4 milyon TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.' dedi.