Burdur Valiliği tarafından yapılan duyuruda "Günümüzde gençlerimizi hedef alarak çağımızın en büyük tehditlerinden birini oluşturmaya başlayan ve toplumda telafisi güç hasarlara neden olan uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında, güvenlik  güçlerimiz tarafından  uyuşturucu ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar büyük bir hassasiyet ve kararlılıkla devam etmektedir.

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Antalya İlinden, İlimize yüklü miktarda uyuşturucu/uyarıcı madde getirileceği yönünde istihbari bilgiler elde edilmiştir.

Elde edilen istihbari bilgiler ışığında yürütülen operasyonda H.G., İ.Ş. ve F.D. isimli şüpheli şahısların içerisinde bulunduğu araçta yapılan aramada; 188 adet ekstazi hap ele geçirilmiştir.

Konuyla ilgili olarak TCK 188. Maddesine Muhalefet (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti) suçu kapsamında şüpheliler göz altına alınarak, yapılan işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından  tutuklanmıştır." ifadeleri kullanıldı.