Antalya'da geçtiğimiz gün kan donduran bir olay yaşandı. Hurma mahallesi 37.cadde üzerinde gerçekleşen olayda mahalle sakinleri tarafından beslenen bir sokak köpeğinin kaybolması üzerine apartmanların kamera kayıtlarına ulaşan vatandaşlar, köpeğin bir servise bindirilerek götürüldüğü tespit etti. Servis şoförüne ulaşan vatandaşlar ise kan donduran gerçeği öğrendi. Kendisinde bel soğukluğu olduğu gerekçesiyle köpeğe tecavüz ettiğini, bunu da doktor tarafından önerildiğini söyleyen servis şoförü O.Ü vatandaşlar tarafından darp edilerek polis merkezine götürüldü.

Olay, geçtiğimiz cuma günü Konyaaltı Hurma Mahallesi, 37. cadde üzerinde gerçekleşti. Mahalleli tarafından uzun süredir beslenen bir sokak köpeğinin ortalıktan kaybolması üzerine merak eden vatandaşlar kendi apartmanlarında bulunan kamera kayıtlarını izleyerek bir turizm firmasında çalışan O.Ü'nün köpeği bulunduğu bölgeden alarak, servise bindirdiğini daha sonrada olay yerinden uzaklaştığını tespit ettiklerini belirtti. Mahalleli tarafından darp edilen O.Ü Konyaaltı Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü Fatih Polis Merkezi Amirliğine getirildi. O.Ü'nün polis ekiplerine ve mahalle sakinlerine verdiği ifade ise kan dondurdu. Kendisinde bel soğukluğu olduğu gerekçesiyle doktor tavsiyesi üzerine köpeğe tecavüz ettiğini ifade eden O.Ü ekipler tarafından Konyaaltı Polis Merkezine sevk edildi. Fatih karakolu önünde toplanan ve isyan eden vatandaşlar ise duruma tepki göstererek O.Ü'den şikayetçi oldu.

SES KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Vatandaşların iddialarına göre, turizm firmasında şoförlük yapan O.Ü tarafından zorla servise bindirilen köpek, O.Ü tarafından tecavüze uğradı. Ellerinde O.Ü'nün itirafının ses kaydı olan vatandaşlar, polis merkezine gelerek şahıstan şikayetçi oldu. Vatandaşların elinde olan ses kaydında şüpheli O.Ü ikili diyalog halinde yürüttüğü konuşmada bir kişiyle konuşarak şunları söylüyor, 'Bir hayat kadınıyla birlikte olarak bel soğukluğuna yakalandım. Kendim Ankara'da ikamet ediyorum. Hastalığım sebebiyle gittiğim doktor köpekle ilişkiye girmem gerektiğini sonra da geçeceğini söyledi. Doktor tavsiye etti. O yüzden ben de şey yaptım. Benim gibi bel soğukluğu yaşayan arkadaşlarım da var, onlarda köpeklerle ilişkiye giriyor' dedi. Ses kaydının diğer ucunda köpeğin yaşayıp yaşamadığını sorgulayan diğer kişiye karşın ise O.Ü, 'Yaşıyor abi ama yakalayamadım, kaçtı' diye konuştu.

KÖPEĞİN DURUMU MEÇHUL

O.Ü'nün çalıştığı turizm firmasının sahibini arayan bir vatandaş ise, firmanın köpeğe karşı duyarlı davrandığını O.Ü'ye baskı uygulayarak köpeği mahalleye geri götürmesi için zorladıklarını ifade ederek, 'Zorlamalar üzerine O.Ü mahalleye tekrar geldi ama yanında köpek yoktu. Zeytinköy'de bir arkadaşın da olduğunu söyledi. Arkadaşının telefonunu, adresini de vermedi bize. O.Ü'yü gören diğer vatandaşlar köpeği göremeyince şahsı darp etti. Olay yerine gelen polis ile birlikte şahıs Konyaaltı'ndaki Fatih Karakoluna getirildi. Köpek hala ortalıkta yok. Öldürdüğünü ya da tecavüz sonrası öldüğünü düşünüyoruz. Şahsın servisinin olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelenmesini, DNA ya da kanların tespit edilmesini istiyoruz. Köpeğin kaçtığını ve yakalayamadığını söylüyor ama yalan. O köpeğin lütfen bulun. Gerekirse başına ödül bile koyacağız' açıklamalarında bulundu.

KÖPEK'DEN SONRA KADINA DADANDI

Her gün aynı bölgeden servisi ile geçen O.Ü, bugün de bir kadını zorla servise bindirmeye çalıştığı mahalle sakinleri tarafından polis ekiplerine bildirildi. Zorla servise alınmayan çalışan kadın ise mahalle sakinleri ile birlikte Fatih Karakoluna gelerek şahıstan şikayetçi oldu. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen şahsın soruşturması devam ediyor. Köpeğin ise durumu meçhul.