Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay kararını uygulamayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığı seçiminde Mustafa Kurtaran başkanlığa seçildi. Kurtaran, yeni göreviyle birlikte operasyonel kararların alınmayacağı mesajını verdi.

Anayasa Mahkemesinden Can Atalay Karari Can Atalay Kimdir Can Atalay Anayasa Mahkemesi Karari Hc3A

WhatsApp ultra karanlık mod geliyor! Pil ömrü ikiye katlanacak WhatsApp ultra karanlık mod geliyor! Pil ömrü ikiye katlanacak

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nde, başkanlık seçimleri uzun bir süreç sonunda sonuçlandı. Daire Başkan Vekili Hakan Yüksel ile Mustafa Kurtaran'ın aday olduğu seçim, 47. turda yapıldı. Mustafa Kurtaran, 177 oy alarak başkanlık görevine getirildi. Hakan Yüksel ise 112 oyda kaldı. Seçim sonrası 20 oy geçersiz sayıldı. Dairenin önceki başkanı Muhsin Şentürk, AYM'nin Atalay kararıyla ilgili imzası bulunuyordu ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçilmesi nedeniyle bu görev 5 Haziran 2024'ten bu yana boş kalmıştı.

Chp Ikinci Can Atalay Basvurusunu Yapti

Mustafa Kurtaran'ın seçim kampanyasında, Yargıtay üyelerine yönelik verdiği mesajlar dikkat çekti. Kurtaran'ın, "Artık bu daireden operasyonel kararlar çıkmayacak" şeklinde ifadelerde bulunduğu, önemli dosyaların tüm üyelerle birlikte değerlendirileceği bilgisini verdiği öğrenildi. Bu açıklamaların, AYM'nin Can Atalay davasına dolaylı bir atıf olarak değerlendirildiği belirtiliyor.

223046

AYM, Can Atalay için iki hak ihlali kararı vermişti, ancak Yargıtay 3. Ceza Dairesi bu kararları uygulamamış ve kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararı almıştı. Hakan Yüksel’in de bu kararda imzası bulunuyordu.

Aym Secimi Sonuclandi Anayasa Mahkemesi Baskani Belli Oldu

Ayrıca, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Ankara Adliyesi'nde önemli bir görevden alma gerçekleştirdi. Ayhan Bora Kaplan davasındaki itirazlara bakan Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Şatır, geçici olarak Yargıtay Savcılığına atandı. Şatır, Kaplan davasında tahliye talebini reddeden 4 tutuklu sanığın tahliyesine karar vermişti. Bu durum, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda rahatsızlık yaratmış ve HSK'ya bildirilmişti.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay