Kurşun Soldan Sağa İsabet Etti

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Filistin Adalet Bakanlığı’na bağlı Adli Tıp Kurumu, Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin başına isabet eden kurşunun "soldan sağa, düz bir çizgide ilerlediğini" açıkladı. Nablus Başsavcılığı, Eygi’nin cenazesini En-Necah Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’ne sevk etmiş ve ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar vermişti.

0Dgj U 1726213650 652

Otopsi Detayları: Beyne Zarar Veren Kurşun

Otopsi raporunda, Eygi’nin vurulmasının "ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak beyinde parçalanma, kanama ve ödem" ile sonuçlandığı belirtildi. Kurşunun Eygi’nin sol kulak arkasından girip çıkmadığı ve beyninde ciddi tahribata yol açtığı ifade edildi. Raporda, kurşun parçalarının beynin içinde kaldığı vurgulandı.

A Izo 1726213656 1745

İsrail: "Doğrudan Hedef Alınmadı" İddiası

İsrail ordusu, Eygi’nin doğrudan hedef alınmadığını öne sürdü. Yapılan açıklamada, Eygi’nin bir başka gösterici hedef alınırken "kasıt olmadan" vurulmuş olabileceği iddia edildi. Ancak Filistin otopsi raporu, Eygi’nin doğrudan başından vurulduğunu ortaya koydu.

Im Hye 1726213660 1465

Biden’dan Açıklama: "Kazara Oldu"

ABD Başkanı Joe Biden ise, İsrail askerlerinin Eygi’yi vurmasının "kazara" olduğunu savundu ve kurşunun yerden sekerek Eygi’ye isabet ettiğini ileri sürdü. Beyaz Saray da Eygi’nin ölümünün "trajik bir hata" olduğunu iddia etti.

Karadut Dizisi Neler Sunuyor? Oyuncu Kadrosu, Hikaye ve Karakterler Hakkında Tüm Detaylar! Karadut Dizisi Neler Sunuyor? Oyuncu Kadrosu, Hikaye ve Karakterler Hakkında Tüm Detaylar!

Eygi’nin Naaşı Türkiye’ye Getirildi

Eygi’nin naaşı, Azerbaycan’dan İstanbul’a getirilerek burada askeri törenle karşılandı. Cenazesi daha sonra İzmir'e gönderildi ve Aydın’ın Didim ilçesinde defnedilecek. İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen törende, İstanbul Valisi Davut Gül ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

Editör: Evrim Tuna Şahin