Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya-Alanya Otoyolu’nun inşaat süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, proje için ihale sürecinin tamamlandığını ve inşaatın bu yıl içinde, mümkünse Kasım ayında başlayacağını duyurdu.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı, EXPO Antalya Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bakan Ersoy, Antalya'nın turizmdeki önemi ve yatırım hedeflerine vurgu yaparak, “Antalya, hem ülkemizin hem de bizim hedeflerimizin ve projelerimizin merkezinde yer alıyor. Şehrimizin sorunlarını sahipleniyor ve çözüm yolları arıyoruz” dedi.

Bakan Ersoy Antalya-Alanya Otoyolu İnşaatı İçin Tarih Verdi

Alanya Otoyolu ve Trafik Çözümleri

Bakan Ersoy, Antalya’nın trafik sorunlarına çözüm getirmek amacıyla çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Alanya otoyolu projesinin ihale sürecinin tamamlandığını ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün şehir içi trafiği azaltmak için çeşitli kavşak düzenlemeleri ve projeler geliştirdiğini ifade etti. “İnşaat sürecinin bu yıl içinde başlamasını ve hatta Kasım ayında başlayabilmesini öngörüyoruz” diyen Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu süreci yakından takip ettiğini ekledi.

Bakan Ersoy Antalya-Alanya Otoyolu İnşaatı İçin Tarih Verdi

Altyapı Çalışmaları ve Yerel Yönetimlere Destek

Bakan Ersoy, altyapı konularında yerel yönetimlerin eksikliklerini gidermeye yönelik çalışmalara da değindi. Serik ve Kemer’deki altyapı projelerine atıfta bulunarak, “Yerel yönetimlerin yapamadığı işlere müdahil oluyoruz. Örneğin, Serik'teki ve Kemer'deki arıtma tesislerini tamamladık ve hizmete aldık. Diğer ilçelerde de benzer altyapı sorunlarını çözmeye yönelik adımlar atıyoruz” dedi.

Bisiklet ve Elektrikli Bisiklet Hırsızı Kameralara Yakalandı Bisiklet ve Elektrikli Bisiklet Hırsızı Kameralara Yakalandı

İzinsiz Eğitim Faaliyeti Yürüten 4 Okul Mühürlendi İzinsiz Eğitim Faaliyeti Yürüten 4 Okul Mühürlendi

A W287532 03

Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Antalya Milletvekilleri Tuba Vural Çokal, Mustafa Köse, Atay Uslu, Kemal Çelik ve AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel de katıldı.

Sulama Kanalına Düşen Araçtakiler Yara Almadan Kurtuldu Sulama Kanalına Düşen Araçtakiler Yara Almadan Kurtuldu

Kaynak: IHA