AKP tarafından mahallelerde çekilen ve montajlanarak paylaşılan videolara vatandaşlar tepki gösteriyor. Tepkilere sessiz kalamayan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, hem vatandaşını korudu hem de ‘hodri meydan’ çıkışını sürdürdü. Ercengiz, rakibini samimiyse vatandaşların hakemliğinde karşılıklı tartışmaya davet etti.

Düzmece videolar ile vatandaşlar kullanılarak paylaşılan videolara Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz daha fazla sessiz kalamadı. Başkan Ercengiz vatandaşlardan kendisine ulaştırılan videoları sosyal medya hesabından paylaştı ve ekledi “Eğer samimiysek bu düzmece videolarla sorun olarak saydığımız ne varsa gelin vatandaşımızın önünde tartışalım”

Başkan Ercengiz videolu paylaşımda şu açıklamalara yer verdi:

“Videoları izlediniz, eğer istenilirse bu ve buna benzer videoların çoğaltılabilir. Ama inan böyle bir derdimiz hiç olmadı. Rakibimizin çektiği videolara karşılık vatandaşımızın kendiliğinden çekerek bizlere gönderdiği videolar. Gördüğünüz gibi çok amatör çekimler. İnanın bununla ilgili çok çabamız olmadı. Çabamız olmadığı gibi vatandaşımızdan da böyle bir talebimiz olmadı. Eğer buna benzer videolar çekecek olursak biz siyasetin çirkin ve kirli yüzünü ortaya koymuş oluruz. Bizim asıl derdimiz Burdur’un sorunlarıyla uğraşmak. Burdur’un sorunlarına çözüm bulmak. Her defasında sorunlarını ortaya koyup müjdemiz var diyerek vatandaşa herhangi bir çözüm üretemezseniz vatandaş karşısında inandırıcılığınızı yitirirsiniz. Benim bir önerim var, bir teklifim var. Elbette sorunları var, 10 yıldır yönetilen kentin bütün sorunlarını çözmüş olsaydık zaten bugün bizim karşımızda söylenecek söz olmazdı. Zaten söylenen de bir kaçtan fazla sorun değil. Biz bu sorunları biliyoruz, farkındayız ve çözümü için olağanüstü bir çaba sarf ettik. Bugüne kadar da önemli yol kat ettik. Değerli hemşerilerim bir kez daha yineliyorum. Eğer samimiysek bu düzmece videolarla sorun olarak saydığımız ne varsa gelin vatandaşımızın önünde tartışalım dedik. Bir kez daha yineliyorum seçime kalan 15-16 günlük süre içerisinde eğer rakibimiz kendine güveniyor ve bu sorunların çözümünde sağlam dayanaklı projeleri varsa çıksın bunları hep birlikte vatandaşımızın hakemliğinde oturup konuşalım. Ne dersiniz?”

Kaynak: HABER MERKEZİMuhabir: İsmail Atız