Kızılkaya Yuva’da Feci Kaza 1 Ölü 3 Yaralı Kızılkaya Yuva’da Feci Kaza 1 Ölü 3 Yaralı

Oktay, "Kayseri’de yaşanan infial, bir suçlu ve bir mağdurun Suriyeli kimliği üzerinden çıkmıyor. Bunu en baştan herkesin bilmesi lazım. Eğer bunu ıskalarsak, akılda şu kalacak: Suriyelilerin yaşadığı bölgede bir cinsel istismar olayı olmuş. Kayseri halkı da 'nasıl böyle bir şey olur?' diye Suriyelilerin ev ve iş yerlerini basmış. Düşününce bu, akıl ve mantığa sığıyor mu? Tabii ki olay böyle değil," dedi.

Başkan Oktay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Olayların bu noktaya gelmesinin nedeni hiç şüphesiz şımartılan Suriyelilerin tecavüzcüyü polise vermeyip, direnmesidir.” Kayseri’de yaşanan infial bir suçlu ve bir mağdurun Suriyeli kimliği üzerinden çıkmıyor. Bunu en baştan herkesin bilmesi lazım. Bunu ıskalarsak o zaman akılda şu kalacak. Suriyelilerin yaşadığı bölgede bir Cinsel İstismar olayı olmuş. “Eee?” Kayseri halkı da “nasıl böyle bir şey olur?” diye Suriyelilerin ev ve iş yerlerini basmış.

Düşününce bu Akıl ve mantığa sığıyor mu? Tabiki olay böyle değil. Suriyeliler, Kız Çocuğuna istismarda bulunan Faili Polise teslim etmek istemiyor. Devamla Polise mukavemet ediyorlar ve ekiplerimiz yetersiz kalıyor. Mukavemet sonucunda polislerimiz yaralanıyor. Suriyeliler bu olayda Suçu Koruyor, Suçluyu Koruyor, Güvenlik Güçlerine mukavemet ediyor. “Mağdur da suçlu da Suriyeli. Siz karışamazsınız” diyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını hiçe sayıyorlar. Sonuç olarak da Kayseri Halkı bu pişkinliğe ve şımarıklığa tepki gösteriyor. Olaylar ne yazık ki bugün itibariyle istenmeyen boyutlara ulaştı. Türkiye’de bir insanlık dramının yaşanmasını istemiyorsak Tayyip Erdoğan artık iflas eden Suriye Politikasından vazgeçmelidir.

Suriyelilerin keyfen Türkiye’de barındığı bir gerçektir. Hiç bir Suriyeli, Türkiye sınırlarında Mülteci olma Hakkına sahip değildir. Suriyeliler Geçici Koruma Statüsündedir. Dünyanın hiç bir yerinde geçici diye adlandırılıp 15 yıl süren bir misafirlik de yoktur."

Kaynak: Evrim Tuna Şahin