2400 Kg Sağlıksız Sucuk İmha Edildi 2400 Kg Sağlıksız Sucuk İmha Edildi

Etkinlikte, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen 35 gönüllü, plajda çeşitli temizlik ve bilgilendirme çalışmaları yaptı. Gönüllüler, topladıkları atıklar arasında şaşırtıcı bir bulguyla karşılaştı: Sahilden çıkan plastik atıklardan daha fazla binlerce sigara izmariti toplandı.

20240706Aw241328 8

Sigara İzmaritleri Plastiklerden Daha Fazla!

Temizlik sırasında dikkat çeken en önemli unsur, plastik atıklardan bile daha fazla sayıda sigara izmaritinin bulunması oldu. Gönüllüler, topladıkları atıkları titizlikle kategorize ederek izmaritleri de ayrı bir şekilde ayırdı.

Plastik Kirliliği Gelecek Nesilleri Tehdit Ediyor

Türkiye Eğitim Çevre Vakfı Antalya Koordinatörü Mustafa Ergiydiren, plastik atıkların gelecek nesiller için ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti. Ergiydiren, plastik atıkların doğada yok olma sürelerinin çok uzun olduğunu ve bu durumun gelecek nesilleri tehdit ettiğini vurguladı.

Ergiydiren, her yıl denizlere milyonlarca ton plastik atık atıldığını ve bunun insan eliyle gerçekleştiğini belirterek, bu sorunun önüne geçmek için toplumda ve turistler arasında bilincin artırılması gerektiğini ifade etti.

Daha Fazla İnsana Ulaşmak Hedefleniyor

Ekolojik Araştırmalar Derneği Proje Geliştirme ve Eğitim Programı sorumlusu Deniz Candaş ise "Plastiksiz Kıyılar, Plastiksiz Sular" projesi kapsamında daha fazla insana ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Candaş, 7 Temmuz'a kadar devam edecek bu farkındalık projesi kapsamında çeşitli aktiviteler gerçekleştirileceğini ve vatandaşların tüketim alışkanlıklarını gözden geçirmeleri için teşvikte bulunacaklarını belirtti.

Sahilden toplanan atıklar, farkındalığa katkı sağlamak amacıyla 9 ayrı kategoride sergileniyor.

Kaynak: İHA