Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK’nın döşediği mayının patlaması sonucu gazi olan Mustafa Altıntop, hem hayatta kalmayı başardı hem de zor bir dönemi sanatla aşarak hikayesini yazarlıkla taçlandırdı. 46 yaşındaki Altıntop, 2010 yılında Şemdinli’de geçirdiği talihsiz patlamada ciddi şekilde yaralandı. Ancak bu olay, onun hayata ve yazmaya olan tutkusunu daha da güçlendirdi.

Bir Gazi, Bir Yazar, Bir Garson Mustafa Altıntop’un Zorluklarla Mücadelesi

Cem Yiğit Üzümoğlu kimdir ve neden gözaltına alındı? Cem Yiğit Üzümoğlu kimdir ve neden gözaltına alındı?

Emekli olduktan sonra baba mesleği kebapçılığa dönen Altıntop, garson olarak başladığı iş hayatında aynı zamanda hayalini kurduğu yazarlığa da adım attı. Askerde yaşadığı zorlukları ve acıları, kalemiyle romanlaştırarak okurlarıyla buluşturdu. İlk kitabı Hüzün ve Kan 4 baskı yaparak 200 bin satışa ulaştı, ardından Adem’den Sonra Aşk adlı kitabı büyük ilgi gördü. Şimdi ise üçüncü kitabını çıkarma hazırlığında olan Altıntop, hayatının her anını en iyi şekilde değerlendirerek ilham verici bir örnek oluşturuyor.

Bir Gazi, Bir Yazar, Bir Garson Mustafa Altıntop’un Zorluklarla Mücadelesi 1

Mustafa Altıntop, yazma tutkusunun çocukluğundan geldiğini belirtiyor. "Şiir yazmaya başladım ama okuyucu sayısının az olması nedeniyle romana yöneldim" diyen Altıntop, “Askerde yaşadığım olayları, ailemi ve sevdiğim insanları yazarken hep gözümde canlandırdım. Hem garsonluk hem de yazarlık zor oluyor, ancak bu zorluklar beni daha da motive ediyor” şeklinde konuşuyor. 

Bir Gazi, Bir Yazar, Bir Garson Mustafa Altıntop’un Zorluklarla Mücadelesi 3

Altıntop, yıllarca süren zorlukları ve acıları edebiyatla aşmayı başarmış bir isim. Yazdığı kitaplarla büyük ilgi toplayan Altıntop, aynı zamanda halk arasında bir kahraman olarak kabul ediliyor. Restoranında garson olarak çalışırken, hayalindeki yazarlık kariyerini de sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak: İHA