Yeni düzenleme ile emeklilerin bankalarına beyanname sunmaları artık zorunlu hale geldi. Bu belgenin sunulmaması durumunda, emeklilere maaş ödemesi yapılmayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından getirilen bu uygulama, maaş promosyonlarının yönetiminde daha şeffaf ve düzenli bir süreç sağlamak amacıyla yapıldığı belirtildi.

Akbank'tan Müşterilerine 1.000 TL Para İadesi Fırsatı! Akbank'tan Müşterilerine 1.000 TL Para İadesi Fırsatı!

Yeni Maaş Promosyonları Ne Kadar Olacak?

SGK, emeklilere yönelik maaş promosyonlarının önemli ölçüde artırıldığını duyurdu. Yeni promosyon tutarları 8 bin ile 12 bin lira arasında değişecek. Bu artış, emeklilerin maaş promosyonlarından daha fazla yararlanmalarını hedefliyor. Ayrıca, ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibi de başvuruda bulunarak kamu bankalarından 5 bin lira promosyon alabilecek.

Beyanname ve Güncelleme Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Emeklilerin maaş promosyonlarından faydalanabilmesi için banka şubelerine gidip güncelleme başvurusu yapmaları gerekiyor. Promosyonların otomatik olarak güncellenmediği ve bu işlemin emekliler tarafından yapılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, banka değişikliklerinin e-Devlet üzerinden yapılabileceği ve yeni bankanın maaş ödemesinden 10 gün önce seçilmesi gerektiği belirtildi. 

Editör: Evrim Tuna Şahin