Belediye, 5199 sayılı Kanun çerçevesinde kendilerine iletilen şikayetler doğrultusunda Burç Mahallesi Gazi Parkı civarındaki başıboş hayvanların toplanması talebinin değerlendirilerek uygulandığını belirtti.

Ekiplerin, belirtilen bölgede insani koşullarda bir köpeği alarak Geçici Hayvan ve Rehabilitasyon Merkezi'ne güvenli bir şekilde ulaştırdığı ifade edildi. Ayrıca, hayvansever bir vatandaşın bu merkeze gelerek Burç Mahallesi’nden alınan sokak hayvanını sahiplendiği ve gerekli kontrollerin ardından hayvanın belge karşılığında kendisine teslim edildiği açıklandı. Burdur Belediyesi, konuya ilişkin belgeleri de kamuoyu ile paylaştı.

Burdur Belediyesinden Haksız Suçlamalara Yanıt 1

Burdur belediyesi tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

5199 sayılı Kanun çerçevesinde, Belediyemize yapılan sözlü, yazılı ve CİMER üzerinden iletilen şikayetler doğrultusunda, Burç Mahallesi Gazi Parkı civarında başıboş hayvanların toplanması talep edilmiştir.

MAKÜ'nün TÜBİTAK Başarısı: Yeni Proje Destek Aldı MAKÜ'nün TÜBİTAK Başarısı: Yeni Proje Destek Aldı

Bu talep değerlendirildikten sonra, ekiplerimiz şikâyet bölgesine giderek 1 adet köpek insani koşullarda almış ve Geçici Hayvan ve Rehabilitasyon Merkezimize güvenli bir şekilde ulaştırmıştır.

Hayvansever bir vatandaşımız, Geçici Hayvan ve Rehabilitasyon Merkezimize gelerek Burç Mahallesi’nden alınan sokak hayvanını sahiplenmek istemiştir. Gerekli kontrolleri yapılan hayvan kendisine belge karşılığında teslim edilmiştir. Yanıltıcı haber ve Sosyal Medya paylaşımlarının dikkate alınmamasını halkımızdan rica ediyoruz.

Editör: Evrim Tuna Şahin