Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ile gerçekleştirilen görüşmede, Burdur Merkez ve Bucak ilçelerinin içme suyu barajı ihtiyaçları, içme suyu havzalarında kaçak kullanımın önlenmesi ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak su kaynakları konuları ele alındı.

Milletvekili Akbulut, görüşmenin son derece verimli geçtiğini belirterek, "2025 Yılı yatırım planına, Burdur’ da içme suyu ihtiyacını uzun vadede karşılayacak Karamusa ya da Akçay Barajı yapımının (Hangisi daha az maliyetli olacaksa o) ilave edileceğinin sözünü de sayın Genel Müdürümüzden aldık. Burdur’umuzun öncelikli ihtiyaçları doğrultusunda gündem oluşturmaya ve çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Burdur'un su sorunlarının çözülmesi adına atılan bu adımın, hem içme suyu hem de tarımsal sulama açısından bölgeye büyük katkı sağlayacağına dikkat çeken Akbulut, projelerin hayata geçmesiyle birlikte Burdur'un su kaynaklarının daha verimli kullanılacağını ve bölgenin su sıkıntılarının uzun vadede çözüme kavuşacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi