Başvurular Başladı, Kura 9 Eylül'de

Program kapsamında çalışmak isteyen adaylar için başvurular 4 Eylül 2024 tarihinde başladı ve 8 Eylül 2024'e kadar devam edecek. Başvurular İŞKUR’un internet sitesi veya ALO-170 hattı üzerinden yapılabilecek. 9 Eylül 2024 tarihinde noter huzurunda çekilecek kura ile katılımcılar belirlenecek. Kura, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleştirilecek ve aynı zamanda müdürlüğün YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

Programın ilk dört haftası boyunca katılımcılar haftada 5 gün, 37,5 saat çalışacak. Sonraki haftalarda ise haftada 3 gün, toplam 22,5 saatlik bir çalışma düzenine geçilecek. Program, 9 Eylül 2024’te başlayacak ve 30 Haziran 2025’te sona erecek. İŞKUR, program süresince katılımcılara günlük 566,73 TL cep harçlığı ödeyecek. Ayrıca, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası da sağlanacak.

Başkan Özboyacı açıkladı: Burdur'a yatırım yağmuru! Başkan Özboyacı açıkladı: Burdur'a yatırım yağmuru!

Başvuru Şartlarında Neler Yer Alıyor?

İşgücü Uyum Programı'na katılmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Ayrıca, başvuru sahiplerinin emeklilik veya malullük aylığı almıyor olmaları ve son bir ay içinde sigortalı olarak çalışmamış olmaları şart. Başvuru sürecinde, başvuru yapılan hane halkının geliri de değerlendirilerek, bir aylık net asgari ücretin iki katını aşmaması gerekiyor.

Editör: Şule Akyol