Edinilen bilgiye göre Ali Çakır isimli vatandaşı tarlada çalışırken akrep soktu. Arazide fenalık geçiren Ali Çakır vatandaşlar tarafından hemen hastaneye kaldırıldı.

Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Çakır’ın tedavisinin ardından taburcu edileceği öğrenildi. Sosyal medya hesabından hastane fotoğrafını paylaşan çakır: “Ölümle yaşam arasındaki çizgi bir akrep sokması ancak bu kadar etkileyebilir” şeklinde bildirim yaptı.

Akrep Sokması Belirtileri Nelerdir?

2024-YKS Ek Tercih Başvuruları Başladı: Son Gün Ne Zaman? 2024-YKS Ek Tercih Başvuruları Başladı: Son Gün Ne Zaman?

Akrep sokmasının belirtileri genelde etkilenen bölgede şiddetli ağrı, şişlik karıncalanma, uyuşma, sıcaklık ve kasılmadır. Çocuklarda ise nefes almada zorluk, terleme, mide bulantısı, huzursuzluk ve kusma gibi durumlar ortaya çıkar. Ayrıca akrep sokması ikinci kez yaşandığında sonrasında bireyde alerjik reaksiyonlar da görülebilir. Bu durumda nadir olarak görülse de anafilaksi olarak adlandırılan ağır alerjik reaksiyon hayati tehlikeye yol açabilir.

Bu alerjik reaksiyon bulantı, nefes darlığı ve kurdeşen gibi belirtilerle kendini gösterir. Akrep sokması sonrasında ortaya çıkabilecek belirtiler şöyledir: Etkilenen bölgede ağrı ve şişlik Uyuşma ile birlikte karıncalanma Vücutta ısı artışı Kasılma ve kramplar görülmesi Çocuklarda nefes darlığı, terleme, mide bulantısı ve kusma Akrebin sokmasıyla vücuda enjekte edilen zehir bağışıklık sistemini de olumsuz etkiler. Küçük reaksiyonlarda genelde kaşıntı ve ağrı hissedilir.

Fakat zehir bulaşıcı maddeler içeriyorsa birtakım hastalıklar da meydana gelebilir. Aynı zamanda böceklere hassas olan kişilerde de semptomlar daha ağır görülür. Nadiren de olsa ölümcül olan akrep sokmasının hayati tehlikeye ulaşmaması için ilk yardım müdahalesi yapılmalıdır.

Ardından acil servise başvurarak devam eden semptomların hafifletilmesi için tıbbi tedavi alınmalıdır.

Editör: Ömer Özdoğan