Burdur'un Gölhisar ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen 34 yaşındaki H.T.'nin organları, ailesinin onayıyla 4 hastaya umut oldu. H.T., evinde düşerek beyin kanaması geçirmiş ve yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Gölhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan H.T., daha sonra Burdur Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Üç gündür yoğun bakımda tedavi gören H.T.'nin dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Burdur Devlet Hastanesi Organ Nakil Birimi, H.T.'nin ailesi ile görüşerek organ bağışını sağladı. Yapılan tetkiklerin ardından H.T.'nin kalbi, karaciğeri ve iki böbreği alınmasına karar verildi.

Yola Dökülen Mazot Kazalara Neden Oldu Yola Dökülen Mazot Kazalara Neden Oldu

Organ nakli için Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Doku ve Organ Nakil Merkezi ile Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden özel ekipler Burdur’a geldi. Burdur Devlet Hastanesi’nde saat 12.00’de başlayan ve yaklaşık 3.5 saat süren ameliyat başarıyla gerçekleştirildi. Alınan kalp, Ankara'da nakil bekleyen bir hasta için Süleyman Demirel Havalimanı’ndan uçakla gönderilirken, karaciğer ve böbrekler özel araçla Antalya’ya nakledildi. Bir böbreğin, uygun bir hasta bulunması durumunda nakil edileceği belirtildi.

Beton Mikseri Virajda Devrildi: 1 Yaralı Beton Mikseri Virajda Devrildi: 1 Yaralı

Burdur Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Yüksel, "Hastanemizde tedavi gören hastamızın ailesi, organ bağışı konusunda olumlu bir yaklaşım gösterdi. Bu bağış, 4 farklı kişiye hayat verecek. Aileye teşekkür ediyoruz," dedi.

Başkan Selimoğlu Karamanlı'daki çiftçilere duyurdu! Başkan Selimoğlu Karamanlı'daki çiftçilere duyurdu!

Kamyonet, Çekiciye Bağlı Yarı Römorka Çarptı: 1 Yaralı Kamyonet, Çekiciye Bağlı Yarı Römorka Çarptı: 1 Yaralı

Antalya’dan gelen Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Kısaoğlu, organ nakli bekleyen hasta sayısının dünya genelinde ve Türkiye'de artış gösterdiğini ifade ederek, "Ülkemizde organ bağış oranlarının artmasını umuyoruz. Bu bağış, hayat kurtarmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Organ bağışının yaygınlaşması için toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor," diye konuştu.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Ali Oğuz Büyükkal