BURDUR TURİZMDE BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR, SALDA GÖLÜ SICAK HAVA BALONUNDA İLK UÇUŞ HEYECANI

Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz, eşi Meral Öksüz Hanımefendi ile birlikte, Yeşilova İlçesi'nde "Salda Gölü Sıcak Hava Balonu" tanıtım programına katıldı.

Türkiye'nin ve dünyanın sayılı doğal harikaları arasında yer alan, berrak suyu, beyaz kumsalları ve eşsiz turkuazın tonlarıyla İlimizin eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Salda Gölü yakınlarında gerçekleşen programda, katılımcılar muhteşem göl manzarası eşliğinde 11 Balonun Uçuş yaptığı unutulmaz bir deneyim yaşadılar.

Programda yaptığı konuşmada; Balon Turizmine ev sahipliği yapmanın heyecanı ve gururunu yaşadıklarını belirten Vali Öksüz hedeflerinin Kapadokya ve Pamukkale'den sonra, Balon Turizminde İlimizi yeni bir destinasyon merkezi haline getirerek, İlimiz turizmine katkı sağlamak istediklerini vurguladı. Emeği geçen herkese teşekkür etti.

1 (13)

Programda katılımcılara sıcak hava balonu firması yetkilisi tarafından bilgilendirme yapılması sonrası Vali Öksüz ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy tarafından konuşma yapıldı.

Konuşmaların ardından Sıcak Hava Balonlarının kalkış yapılacağı alana geçilerek, ilk uçuş için hazırlıklar yapıldı. Vali Öksüz, Hanımefendi Öksüz, beraberinde yer alan protokol ve basın mensupları güneşin doğuşuyla birlikte eşsiz Salda Gölü manzarasında ilk uçuşun heyecanını yaşadılar.

Vali Öksüz yaptığı konuşmada, “Teke yöresinin kültür başkenti olarak anılan Burdur, Sagalasos ve Kibyra gibi antik kentleri müzeleri, İnsuyu Mağarası, tarihi konakları, gölleri, lavanta ve gül bahçeleri, yöresel lezzetleri, doğal güzellikleri ile ön plana çıkan ve son yıllarda özellikle kültür turizmi, eko turizmi alanında ön plana çıkan önemli bir potansiyele sahip olan şehrimizdir.

2025 Pasaport Ücretleri İkiye Katlandı! Dünyanın En Pahalı Pasaportları Belli Oldu 2025 Pasaport Ücretleri İkiye Katlandı! Dünyanın En Pahalı Pasaportları Belli Oldu

1 (16)

Bugün bu potansiyelin en önemli halkalarından biri olan İlimizin turizm alanında ki en kıymetli değerlerinden biri olan Salda Gölün de bu etkinlik için hep bir aradayız. Balon turizmine ev sahipliği yapıyor olmanın hakikaten heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki bu güzel heyecan sonucunda bölgemizin turizmine, ülkemizin turizmine, İlimize ve yaşayan vatandaşlarımıza önemli katkılar sunacak. Türkiye’nin ve Dünyanın da harikaları arasında sayılan Salda Gölü, hepiniz biliyorsunuz beyaz kumsalıyla eşsiz turkuazın renkleri ile şölen sunan, görsel olarak herkesi büyüleyen sadece Burdur’un değil Dünya’nın da gözbebeği bir yer. Bugün başlangıcında vereceğimiz uçuşlar ile birlikte Salda Gölü’nün bu güzelliğini güneşin doğuşu ile birlikte farklı bir açıdan, yani gök yüzünden herkes seyretme imkanına sahip olacak ve bu etkinlikle birlikte balon turizminde farklı bir destinasyon oluşuyor. Biz Salda’nın bu balon uçuşu ile birlikte Ülkemizin önemli turizm ve ulaşım noktalarından biri olacağına yürekten inanıyoruz.

Turizm sektörü hepiniz biliyorsunuz aslında dünyada 40’a yakın sektörü etkileyen istihdam yaratan, katma değer yaratan çok önemli bir sektör. Böylesine hızlı büyüyen bir sektörde biz de Burdur olarak hak ettiğimiz payı almak istiyoruz. Biz potansiyelli bir şehiriz, turizmde iddialıyız ve bu iddiamızı burada güçlü şekilde taçlandırarak balon turizminin startını sizlerle hep birlikte vereceğiz inşallah. Alternatif turizm türleri, ürün çeşitlendirme faaliyetleri günümüzde artık turizmde önem kazandı ve bizde sahip olduğumuz bu doğal tarihi ve kültürel değerlerimiz ile birlikte potansiyelimizi açığa çıkarmak, bütün Dünyaya bütün insanlığa sunma istiyoruz ve turizm sektöründe adımızı tüm Türkiye’de önemli şekilde duyurmak istiyoruz ve bu uçuşlar ile birlikte artık Kapadokya ve Pamukkale’den sonra artık Burdur ismini bütün herkes bilmiş olacak ve balon turizmi ile birlikte şehrimize katma değer yaratmayı istihdam yaratmayı ve turizm sektöründen önemli pay almayı hep birlikte başaracağız inşallah. Balon turizmi yöremizde ki alt yapıyı da geliştirecek ve gerek yerli gerek yabancı turist hareketliliği ile birlikte yöremiz önemli mesafe kazanacak önemli bir gelirinde sahibi olacak diye düşünüyoruz. Potansiyelimizi de hem ulusal hem uluslar arası alanda artırarak inşallah bu alandaki konumumuzu güçlendireceğiz.

1 (17)

Bir noktanın da altını çizmek istiyorum bu uçuş faaliyeti yapılırken yöredeki ekolojik dengeye dikkat edeceğiz asla zarar vermeyeceğiz. Burası özel çevre koruma bölgesi, bu niteliğini hep birlikte koruyacağız. Koruyarak bu balon etkinliğini gerçekleştirmiş olacağız.

Ben bu etkinliğin yapılmasından büyük memnuniyet duydum tekrar ifade etmek istiyorum, bu bizim için bir hayaldi bir ümitti aslında. İlk göreve atandığım zaman burada Salda Gölünü gördüğüm an hakikaten burada bir balonun olabileceğini de hayal etmiştim. Bugün bu hayali gerçekleştirmenin de mutluluğu içindeyiz. Çok emek verenler var elbette İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz başta olmak üzere emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Herkes gayret etti uzun ve yorucu bir çalışmadan sonra bu açılışa hazır hale getirdik ve bu etkinliğin startını bugün hep birlikte vereceğiz. Bu güzel heyecanlı ve gururlu günü bizimle paylaşan ve burada olan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum ve bu uçuşların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programa başta Vali Dr. Türker Öksüz olmak üzere Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Yeşilova Kaymakamı Zafer Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

1 (19)1 (5)1 (3)1 (1)

Editör: Ömer Özdoğan