İzzet Akbulut, Burdur'un su sorununun uzun vadeli çözümü için içme suyu barajlarının yapılması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2018 ve 2019'da verdiği sözlerin hala yerine getirilmediğini vurguladı.

Akbulut şu sözlere yer verdi:

"Burdur’un su sorunu yeni sondaj kuyusu çalışmaları ile veya bir yerden taşımalarla ancak kısa vadede sorunu ortadan kaldıracaktır onu da Belediyemiz yıllardan beri yapmaktadır. Ancak uzun vadede içme suyu barajı şarttır ve bizlere hep söz verilmiş tutulmamıştır. Örneğin Burdur’un İçme suyunu ve bölgenin tarımsal sulama sorununu ortadan kaldıracağız diyerek AKÇAY BARAJI( Kayaaltı Beşkavak Arası) ve Karakent Barajı yapılacak demedi mi Cumhurbaşkanı 2018’de, 2019’da… Yıl oldu 2024’ün yarısı, hala yok… İşte sorun tam da burada; koskoca Cumhurbaşkanı’nın sözünün havada kaldığını kendisine bir zahmet hatırlat kıymetli mevkidaşım Adem Korkmaz "

Milletvekili Adem Korkmaz ise su sorununun yerel yönetimlerle ilgili olduğunu savundu. Planlama, projelendirme ve bütçeleme süreçlerinin yerel yönetimlerin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Korkmaz ise şu ifadelere yer verdi:

"Burdur içme suyu ile ilgili olarak; kısa, orta ve uzun vadeli çözümler üretmek zorundayız. Ancak bütün bu planlamaların merkezinde yerel yönetimler vardır. Planlama, projelendirme ve bütçeleme konusundaki süreçleri ve başvuruları yerel yönetim yapar. Merkez hükümet de bu planlamalara katkı sağlar. Yani sürecin yönetimi görevi yerel yönetimindir. Belediyemizin bir içme suyu barajına yönelik bir talebi, planı ya da bir başvurusu var mı bilmiyorum. Varsa takip edelim, yoksa süreci ortak bir akılla beraber yönetelim. Ancak, tekrar edeyim, içme suyu konusunun birinci muhatabı yerel yönetimdir."

ÖGG 110. Dönem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? EGM Tarihi Açıkladı ÖGG 110. Dönem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? EGM Tarihi Açıkladı

Kaynak: Haber Merkezi