Burdur'un Bucak ilçesinde süt üretimi yapan çiftçiler, süt fiyatlarındaki düşüş ve ödemelerin gecikmesi nedeniyle büyük zorluklar yaşıyor. Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, yaptığı açıklamada süt fiyatlarının bayram öncesi 8 TL'den şimdi 9 TL'ye kadar düşürüldüğünü ve ödeme sürelerinin 90 güne çıkarıldığını belirtti.

Özel, "Ekonomik şartlar, süt ürünlerinin tüketimi azalması, süt üretimi fazlalığı ve süt tozu stoklarının çok olması gibi gerekçelerle süt fiyatları sürekli düşürülüyor. Ancak bu sütler yine aynı tesislerde işleniyor ve raflardaki süt ürünlerinin fiyatları düşmüyor. Bu durum üreticileri büyük bir mağduriyete sürüklüyor." dedi.

ÖGG 110. Dönem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? EGM Tarihi Açıkladı ÖGG 110. Dönem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? EGM Tarihi Açıkladı

Çiftçiler, ineklerinin sürekli süt vermesi nedeniyle üretimi durduramadıklarını ve bu durum karşısında ne yapacaklarını bilmez halde olduklarını ifade ediyor. Özel, "Çiftçinin fabrikası olan inekler tatile girmez. Bugün de sağmayalım denilemez. O zaman ne yapalım? İneklerimizi mi keselim?" diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Kaynak: Basın bülteni