Akbulut, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, “Türkşeker’in Panko Birlik aracılığıyla gerçekleştirdiği 100 bin tonluk taban gübresi ihalesi sonucunda pancar üreticileri bu gübreleri aldı ve kullandı. Ancak, kısa süre sonra üreticilerden şikayetler gelmeye başladı. Gölhisar, Karamanlı, Kemer ve Yeşilova gibi bölgelerdeki üreticiler, gübre çuvallarının ağırlığının eksik olduğunu ve içerdiği fosfor ve azot oranlarının olması gereken seviyenin çok altında olduğunu fark ettiler,” diyerek yaşanan skandalın detaylarını paylaştı.

Gübredeki eksik değerlerin üretim üzerinde ciddi olumsuz etkilere neden olabileceğini belirten Akbulut, “100 bin tonluk gübrenin fosfor ve azot oranlarının düşük çıkması, pancar üretiminde verim kaybına yol açabilir. Üreticilerimiz büyük bir endişe içerisinde,” diyerek üretimde düşüş yaşanabileceğine dikkat çekti.

Başkan Selimoğlu Karamanlı'daki çiftçilere duyurdu! Başkan Selimoğlu Karamanlı'daki çiftçilere duyurdu!

Akbulut, konuşmasının sonunda Tarım Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, “Üreticilerimizden gübre paraları alınmamalı ve yaşanabilecek üretim kayıpları için üreticilere destek sağlanmalı,” diyerek mağduriyetin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Evrim Tuna Şahin