Burdur'daki Kibyra Antik Kenti Kazı Başkanı olan Prof. Dr. Şükrü Özüdoğru, iklim koşullarından korunması için kış aylarında kapalı olan Medusa mozaik ve Odeion stoası zemin mozaiklerinin ziyarete açıldığını duyurdu.

Medusa mozaik, kasım ayı sonuna kadar ziyaret edilebilecek.Kibyra Antik Kenti-2

Horzum Mahallesi'nde yer alan Kibyra Antik Kenti'nde 2006'dan beri devam eden kazı çalışmalarını, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru liderliğinde yürütülüyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil olan Kibyra'daki bu çalışmalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izin ve desteğinin yanı sıra Burdur Valiliği, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Gölhisar Kaymakamlığı ve Gölhisar Belediye Başkanlığı tarafından da destekleniyor.

Kibyra ‘nın Gözbebeği “Medusa Mozaiği” Kış İçin Kapatılacak (1)

Medusa, mitolojide kötü niyetli kişileri taşa çevirdiğine inanılan yılan saçlı, keskin dişli dişi canavar olarak bilinir. Bu eşsiz mozaiğin yapıldığı 'Opus Sectile' tekniği, renkli mermerlerden oluşur ve dünyada benzeri bulunmaz. Prof. Dr. Şükrü Özüdoğru, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İklim koşullarından korunması amacıyla kış aylarında kapalı olan Kibyra Odeionu'ndaki Opus Sectile Medusa mozaiği ile Odeion stoası Opus Tessellatum zemin mozaiği açıldı. Kasım ayı sonuna kadar ziyaret edilebilir" dedi.

kibyra antik kenti

Kaynak: Haber Merkezi