Burdur’un Gururu: Jandarma Korgeneral Yalçın Erten Hayatını Kaybetti
Burdur’un yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Jandarma Korgeneral Yalçın Erten, uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri'nde hizmet verdikten sonra hayatını kaybetti. 1938 doğumlu olan Erten, Türkiye'nin savunma tarihine önemli katkılarda bulunmuş bir askerdir.

Burdur’un Yetiştirdiği Korgeneral Yalçın Erten Vefat Etti-1

Cenaze Töreni ve Defin Bilgileri
Jandarma Korgeneral Yalçın Erten’in cenazesi, 26 Haziran 2024 tarihinde Ankara'da, Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde öğle namazını müteakip düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze törenine çok sayıda kişi katıldı ve Erten’in ailesi, dostları ve sevenleri bu hüzünlü günde bir araya geldi.

YAŞ Kararları Açıklandı: Terfiler ve Emeklilikler-4

Bucak  Vefat Emine Dikmen(98) Bucak Vefat Emine Dikmen(98)

Kimdir Jandarma Korgeneral Yalçın Erten?
Jandarma Korgeneral Yalçın Erten, Burdur’un Urgancı Medresesi hocası Halil Urgancı’nın torunu olarak tanınan bir askerdir. Burdur ve çevresinde saygı gören bir isim olan Erten, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde uzun yıllar Genelkurmay'da görev yapmış ve ülkenin savunma politikalarına önemli katkılarda bulunmuştur.

Mehmet Doğan'a Son Veda: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mesaj Mehmet Doğan'a Son Veda: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mesaj

Burdur’un Yetiştirdiği Korgeneral Yalçın Erten Vefat Etti-2

Burdur’un Değerli Evladı: Anılar ve Miras
Burdur'da doğup büyüyen ve askeri kariyerinde birçok başarıya imza atan Yalçın Erten, hem askeri hem de sivil hayatında iz bırakan bir figür olarak hatırlanacak. Ailesi ve Burdur halkı, Erten’in mirasını ve katkılarını her zaman yaşatmaya devam edecektir.

Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. Yıldönümü Antalya'da Coşkuyla Kutlandı! Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. Yıldönümü Antalya'da Coşkuyla Kutlandı!

Kaynak: Haber Merkezi