Beştepe’deki Kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, emeklilik maaş farkları ve çalışma saatleri konusundaki merak edilenleri netleştirdi.

662E128E8226Ccab6483D12E

Emekli Maaş Farklarına Düzenleme Gelebilir

Bakan Işıkhan, 2024 ve 2025 yıllarında emekli olacaklar arasında maaş farkı oluşabileceğine dikkat çekerek, bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı. İlgili kanun kapsamında yapılan hesaplamaların bazı farklılıklar doğurabileceğini belirten Işıkhan, "Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Yardımcımızla bir araya gelip değerlendireceğiz." dedi.

650X344 Bakan Isikhan Ulkemiz Istihdamda Tarihinin En Yuksek Seviyelerine Ulasti 1707739301777

5510 sayılı Kanun’da yer alan güncelleme katsayısına göre, 2024 yılının ikinci yarısında emekli olanların, 2025’te emekli olacaklara göre daha yüksek maaş alacağı öngörülüyor. Aradaki farkın yüzde 30’a kadar çıkabileceği ifade ediliyor.

Uzman Çavuş Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldürüp Kendini Vurdu Uzman Çavuş Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldürüp Kendini Vurdu

Vedat Isikhan 1

Çalışma Saatleri Kısalacak mı?

Çalışma saatlerinin kısaltılması yönündeki sorulara da yanıt veren Bakan Işıkhan, bu konuda herhangi bir çalışmanın olmadığını net bir şekilde belirtti. "Çalışma saatlerinin kısalmasına yönelik şu an bir çalışmamız yok." ifadelerini kullanan Işıkhan, mevcut çalışma düzeninde bir değişiklik düşünmediklerini söyledi.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar