Şüpheler Sonrası Mezar Açıldı

2009 yılında Münevver Karabulut'u Bahçeşehir'deki bir villada vahşice katleden Cem Garipoğlu, 2014 yılında cezaevinde ölü bulunmuştu. Ancak kamuoyunda Garipoğlu'nun gerçekten ölüp ölmediğiyle ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi. Karabulut ailesi bu iddiaları değerlendirdi ve avukatları aracılığıyla mezarın açılması için başvuruda bulundu.

640Xauto-15

Silivri Savcılığı Talebi Kabul Etti

Karabulut ailesinin başvurusu üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Garipoğlu'nun mezarının açılmasını onayladı. Bu doğrultuda, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Üsküdar'daki Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan mezarın 3 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de açılmasına karar verdi.

640Xauto-16

Mezar Açıldı, Tabut Adli Tıp'a Gönderildi

Belirlenen saatte Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri, mezarlıkta hazır bulundu. Mezarın açılmasıyla birlikte Cem Garipoğlu'nun tabutu çıkarıldı ve incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Münevver Karabulut'un ailesi ise fethi kabir işlemine katılmadı.

Tanju Özcan, Merih Demiral'ın ‘Bozkurt’ Heykelini Diktirdi Tanju Özcan, Merih Demiral'ın ‘Bozkurt’ Heykelini Diktirdi

640Xauto-17

Olayın Gelişmeleri Merakla Takip Ediliyor

Olay yeri inceleme ekiplerinin mezar açma işlemleri sonrası ilk görüntüler basına yansırken, Cem Garipoğlu'nun gerçekten ölüp ölmediği konusundaki soru işaretleri de kısa süre içinde netlik kazanacak.

640Xauto-18

NE OLMUŞTU?

Lise öğrencisi Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Cem Garipoğlu tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. 17 yaşındaki Karabulut’un cansız bedeni, parçalanmış şekilde gitar kutusuna konuldu ve Etiler’deki bir çöp konteynerine atıldı. Karabulut'un cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış hâlde bulunmuştu. İçerisinde sırları barındıran vahşi cinayet duyulduktan sonra Türkiye kamuoyunda büyük infial uyandırmıştı.

640Xauto-19

197 GÜN SONRA TESLİM OLMUŞTU

Katil zanlısı Cem Garipoğlu cinayetten sonra kaçmış ve bu kaçış 197 gün sürmüştü. Cinayetten 197 gün sonra teslim olan Garipoğlu’nun yargılama süreci 18 Kasım 2011 tarihinde mahkûmiyet kararının verilmesiyle sona ermişti.

640Xauto-20

Editör: Evrim Tuna Şahin