CHP Kızılkaya Belediye Başkan Adayı Şeref Coşar seçime bir hafta kala Kızılkaya Belediye Başkan adayı İlkay Güngör'e bazı sorular yöneltti.

Başkan adayı Coşar Kızılkaya belediyesinin 61 arsası ve Belediyenin borcunun ne kadar olduğunu dile getirirsek basın açıklamasında bulundu.

işte Şeref Coşar'ın basın açıklaması 

SİZE SORUYORUM?
2019 yılında “şeffaf belediyecilik” ilkesi diyerek başlamış olduğunuz belediyecilikte son 2 yıldır belediye adına yapılan alım-satım, ihale gibi işlerde kendi ilkenizi çiğniyorsunuz. Son 2 yıldır bu konudaki çalışmalarınızı ne sosyal medyada canlı olarak yayınlıyorsunuz, ne de herhangi bir bilgi ve belge paylaşımı yapmıyorsunuz. Bu tavrınız kamuoyu nezdinde büyük kuşku uyandırmaktadır.  Şeffaflık nerede kaldı?
5 yıl boyunca belediye meclisi kararıyla toplamda 61 (A L T M I Ş   B İ R) ADET ARSA sattığınız duyumunu almaktayız. Halkımıza bu satılanlar karşılığında hizmet yaptığınızı iddia ediyorsunuz. Ancak;
1-Beldemize gelen Doğalgaz yapımının tüm masrafları devlet yatırımıdır. (Belediye kasasından harcama yapılmadı.)
2-Beldemiz alt yapı-su boruları değişti. Devlet yatırımıdır. Belediyemizden bir harcama yapılmadı. (Ayrıca hane başına belediye 1.000’er lira para topladı. Bu yasal mı?)
3-Seyir terasının yapımının şahıslar tarafından yapıldığı iddia ediliyor. 
4-Beldemizde yapılan asfalt yatırımı devlet kurumlarımız vasıtasıyla (Karayolları-Köy Hizmetleri) yapıldı. 
5-Fırının yapım giderlerinin tamamının bir işadamı tarafından karşılandığını söylüyorsunuz.
6-Pandemi süresince Belediye borçları devlet tarafından tahsil edilmeyip üstüne üstlük ileri tarihe ertelendi. Bunların yanında belli dönemlerde sıklıkla Belediye kasasına büyük miktarlarda para geldiğini biliyoruz.
BU KADAR GELİRE VE ÇOK AZ GİDERE RAĞMEN BU SATILAN ARSALARIN PARASI NEREYE GİTTİ? BELEDİYENİN TOPLAM BORCU NEDİR? AÇIKLA!" şeklinde basın açıklamasında bulundu.