Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP’li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçlarına ilişkin yaptığı açıklamalara sert bir yanıt verdi. Erdoğan'ın, CHP’li belediyelere yönelik prim borçlarının "kaynağından tahsilatına" başlanacağı yönündeki açıklamasına tepki gösteren Bulut, bu adımın devlet kurumlarıyla belediyelerin işbirliğini engellemeyi hedeflediğini belirtti.

Bulut, "Belli ki, devlet kurumlarıyla belediyelerin işleyişine engel olmayı planlıyorlar. Ancak, bu tür engellemelerle karşılaştık ve geçmişte benzer girişimlerde bulundular. Biz, oylarımızı artırarak hizmetlerimizi kesintisiz bir şekilde sürdürdük" dedi.

CHP'li belediyelerin borçlarına dair bilgi veren Bulut, yerel seçimlerden sonra kazandıkları belediyelerin borçlarını şeffaf bir şekilde kamuoyuna duyurduğunu hatırlattı. Bu borçların çoğunun, AKP veya MHP döneminde devralınan belediyelerden kaynaklandığını savunan Bulut, Erdoğan'ın açıklamalarını "Halkı cezalandırma" olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanlığı: AB Fonlarına İlişkin İddialar Asılsız Dışişleri Bakanlığı: AB Fonlarına İlişkin İddialar Asılsız


Bulut, aralarında CHP'li belediyelerin de bulunduğu 15 büyükşehir belediyesinin SGK'ya herhangi bir prim borcu bulunmadığını belirtti. Ayrıca, AKP'den CHP'ye geçen Balıkesir, Bursa ve Denizli büyükşehir belediyelerinin toplam prim borcunun 789 milyon 835 bin lira olduğunu açıkladı. 

Kaynak: Haber Merkezi