Çin ve Türkiye arasındaki ticaret ilişkileri, elektrikli araçlar konusundaki anlaşmazlık nedeniyle gerginleşiyor. Çin, Türkiye’nin elektrikli araç ithalatına yönelik getirdiği ek gümrük vergisi ve diğer kısıtlamaların Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına aykırı olduğunu belirterek, Türkiye’yi DTÖ’ye şikayet etti.

Ekonomist Image 83 3E5Fe8Afe96745

Koruma Önlemleri Tartışma Yarattı
Çin Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin elektrikli araçlar için uyguladığı "ayrımcı önlemler" ve ek gümrük vergilerini "tipik bir korumacı önlem" olarak tanımladı. Bakanlık, Türkiye'den DTÖ nezdinde konsültasyon yapmasını talep ederek, Türkiye'nin bu uygulamaları derhal düzeltmesini istedi.

Alman Otomobil Ureticilerinden Gumruk Vergisine Sert Tepki Faydasindan Cok Zarari Olacak Y23J

Ticaret Savaşlarının Alevlenmesi
Bu durum, Türkiye’nin Çin'den gelen elektrikli araçlar için getirdiği yeni ithalat lisansı ve gümrük vergisi uygulamalarıyla ilgili. Türkiye, Eylül ayında bu önlemleri sıkılaştırarak, şarj edilebilir hibrit otomobiller ve ticari araçları da kapsayacak şekilde genişletti. Önceki bir tarihte, Haziran ayında da akaryakıt ve hibrit motorlu araçlara ek gümrük vergileri getirilmişti.

Yenidoğan çetesi skandalı: Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi Yenidoğan çetesi skandalı: Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar