Çin, Kanada'nın ithal edilen elektrikli araçlara ve metal ürünlerine uyguladığı ek gümrük tarifelerine karşı "ayrımcılık" gerekçesiyle soruşturma başlattı. Çin Ticaret Bakanlığı, bu tarifelerin Çin'in ihracatını haksız şekilde hedef aldığını savunuyor.

Cin Kanada Nin Gumruk Tarifelerine Iliskin Sorusturma Baslatti 1727428207 337 Large

Çin, İlk Kez Ayrımcılık Gerekçesiyle Soruşturma Başlattı

Çin Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kanada'nın Çin'den ithal edilen ürünleri, özellikle elektrikli araçları ve çelik-alüminyum ürünlerini hedef alan ek tarifeler, "ayrımcı" nitelikte bulunuyor. Bakanlık, bu soruşturmanın gümrük artışlarının yanı sıra Çin ürünlerinin devlet sübvansiyonları ve teşviklerden dışlanmasını da kapsadığını belirtti.

Thumbs B C F34F5A648Afb8Ba2C44Ef8Fc628724E0

Emine Erdoğan'dan Anne Adaylarına Normal Doğum Çağrısı Emine Erdoğan'dan Anne Adaylarına Normal Doğum Çağrısı

Kanada’ya Müzakere Çağrısı

Soruşturmanın genelde 3 ay sürdüğü, ancak özel koşullarda uzayabileceği açıklandı. Çin, Kanada'ya 30 gün içinde hükümetler arası müzakere talebinde bulunma hakkı tanıdı. Eğer taraflar anlaşamazsa Çin, ek tedbirler alabileceğini vurguladı.

2361148 620X349

Kanada'nın Gümrük Tarifeleri ve Çin'in Tepkisi

Kanada, 26 Ağustos'ta Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara yüzde 100, alüminyum ve çelik ürünlerine ise yüzde 25 oranında ek gümrük tarifesi uygulayacağını duyurmuştu. Çin, bu tarifelerin Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına aykırı olduğunu belirterek 6 Eylül’de şikayette bulunmuştu.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar