Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, 19 Temmuz günü yaşanan olayda, Soner Başkan, eşi Melek Başkan'ı evin salonunda boynundan ve ayaklarından iple bağlayarak darbetti. Melek Başkan, olaydan sonra KADES uygulaması üzerinden yardım istedi ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olay Nasıl Meydana Geldi?

Toparlar Mahallesi'nde yaşayan Melek Başkan, 19 Temmuz günü KADES uygulaması üzerinden jandarmaya ihbarda bulundu. Jandarma ekipleri ihbar üzerine adrese gittiklerinde Melek Başkan'ı evin salonunda boynundan ve ayaklarından iple bağlanmış şekilde darbedilmiş olarak buldular. Başkan, olay yerinden ambulansla hastaneye kaldırıldı ve tedavisinin ardından taburcu edildi.

Eş Şikayetçi Oldu, Koca Tutuklandı

Denizli'de Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Hayatını Kaybetti Denizli'de Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Hastaneden çıktıktan sonra Melek Başkan, eşi Soner Başkan'dan şikayetçi oldu. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Soner Başkan gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Başkan, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', 'Tehdit' ve 'Kasten yaralama' suçlarından tutuklandı.

Soner Başkan Savcılıkta Suçunu İtiraf Etti

Soner Başkan, savcılık ifadesinde evdeyken eşi Melek Başkan'ın ilaçlarını sakladığını gördüğünü ve ilaçları vermesini istediğini, Melek'in ise kendisine "Çingene" diyerek hakaret edip ilaçları vermemekte direndiğini söyledi. Başkan, sinirlendiğini ve Melek'in yüzüne 3 defa tokat attığını, ardından da evin alt katında bulunan salon bölümündeki kanepenin üzerine oturtup Melek'i iple bağladığını itiraf etti. Başkan, ipleri kaçmaması için bir kısmını para kasasına diğer kısmını ise üst kat merdivenlerine bağladığını da ekledi.

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Soner Başkan, ifadesinde Melek'in "Çingene" demesi nedeniyle sinirlendiğini ve onu bağladıktan sonra karşısına geçip sigara yakarak acı çekmesini izlediğini belirtti. Başkan, Melek'in yemek ve su istediğini fakat kendisinin vermediğini, sigara istediğinde de sigara vermediğini ve içtiği sigaranın izmaritini önüne atarak izlediğini söyledi. Soner Başkan, evden yarım saat sonra geri döndüğünde jandarma ekiplerinin evinin önüne geldiğini ve Melek'in telefonundaki uygulama ile kolluk kuvvetlerinden yardım istediğini öğrendiğini ifade etti. Başkan, "Yapmış olduğum eylemlerden dolayı pişman değilim. Melek'e 'Seni öldüreceğim' diyerek herhangi bir tehditte bulunmadım. Üzerime atılı 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Yaralama' suçlarını kabul ediyorum. Eşim Melek'in beni çok bunaltması ve sinirlendirmesi sebebiyle olay yaşanmıştır. Bu nedenle pişman değilim" diye konuştu.

Kaynak: dha