Buldan ilçesindeki bağlarda erkenci çeşit üzümlerin toplanmasıyla başlayan hasat, il genelinde 32 bin hektarlık alanda devam ediyor.

2024 yılında rekolte artışı bekleniyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuz hava koşullarına rağmen bu yıl 250 bin tonun üzerinde üzüm üretimi hedefleniyor. Özellikle çekirdeksiz üzüm çeşitleri, Rusya, Avrupa Birliği ve Arap ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç edilerek ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.
Omer Faruk Coskun
Üreticinin yüzü gülüyor. Erkenci çeşitlerin fiyatlarının iyi olması, üreticileri memnun etti. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun da, hem üreticinin emeğinin karşılığını almasını hem de tüketicilerin kaliteli ve uygun fiyatlı ürüne ulaşmasını temenni etti.

Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al
Zorluklara rağmen başarı
Bu yıl yaşanan zorlu iklim koşullarına rağmen üreticilerin özverili çalışmaları sayesinde kaliteli ürün elde edildi. Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, özellikle şeker hastaları için uygun olan çekirdeksiz üzüm çeşitlerinin bu yıl da üretildiğini belirtti.

Denizli'de Üzüm Hasadı Başladı: Bereketli Bir Sezon Bekleniyor-1Denizli'nin ekonomisine katkı
Üzüm üretimi, Denizli ekonomisine önemli katkılar sağlayan bir sektör. İldeki üreticiler, hem iç piyasayı hem de dünya pazarlarını besleyerek ülke ekonomisine destek oluyor.

Sunta Parke Satış Deposunda Büyük Yangın Sunta Parke Satış Deposunda Büyük Yangın

Denizli'de Üzüm Hasadı Başladı: Bereketli Bir Sezon Bekleniyor-2Hasat etkinliğine katılanlar
Hasat etkinliğine Denizli Valisi, kaymakam, ilçe belediye başkanı, ziraat odası başkanı ve çok sayıda çiftçi katıldı. Katılımcılar, hasadın hayırlı olmasını diledi ve üreticileri tebrik etti.

Kaynak: Haber Merkezi