Kullanıcılar, uygulamaya neden erişemediklerini merak ederken, konuya dair resmi açıklamalar gelmeye başladı. Çocuklara yönelik istismar ve şantaj iddiaları Discord'u gündeme taşırken, kapatılma ihtimali de tartışılıyor.

Discord Will Soon Allow You To Stream Xbox Games Directly On Yhfz.1200

Discord Neden Engellendi?

Discord’un kapatılma ihtimali, uygulamanın şantaj, pedofili ve cinsel istismar iddialarıyla gündeme gelmesinin ardından güçlendi. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla erişim engeli uygulandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Site Bilgileri Sorgu Sayfası’nda yer alan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Discord'a erişim kısıtlaması getirildi. Kararın gerekçesi, Discord’da çocukların cinsel istismarı ve müstehcen içeriklere dair şüphelerin bulunması olarak açıklandı.

0X0 1728300419264

Adalet Bakanı Tunç’tan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği Discord'a erişim engeli kararı vermiştir. Çocuklarımızı korumakta kararlıyız ve toplumsal yapımızı sarsmaya yönelik girişimlere izin vermeyeceğiz” dedi. Bakan Tunç, geleceğin teminatı olan çocukların sosyal medya ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korunması gerektiğini vurguladı.

Discord Kapandi Mi Discorda Neden Erisim Engeli Geldi

Bakan Uraloğlu: Yasakçı Olmak İstemiyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise konuyla ilgili olarak “Yasakçı olmak istemiyoruz, fakat gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanırız” dedi. Uraloğlu, İçişleri, Adalet ile Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarıyla konuyu istişare ettiklerini ve henüz kesin bir kapatma kararı alınmadığını belirtti.

İsrail'den şok iddia! Hamas lideri Yahya Sinvar öldü mü? İsrail'den şok iddia! Hamas lideri Yahya Sinvar öldü mü?

Discord Depophotos 2287573

Ailelere Önemli Çağrı

Uraloğlu, anne ve babalara da çağrıda bulunarak, çocuklarının internet kullanımını yakından takip etmeleri gerektiğini söyledi. Uraloğlu, ailelerin, çocuklarını kötü niyetli kişilere karşı korumak için daha fazla dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Discord 0Okl Cover

Discord’a Erişim Engeli Geçici mi?

Discord kullanıcıları, erişim engelinin kalıcı olup olmayacağını merak ediyor. Yetkililer, platformun içerik düzenlemeleriyle ilgili sürecin devam ettiğini ve erişim engelinin duruma göre tekrar gözden geçirilebileceğini açıkladı.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar