Başvuruların Tarihleri ve Detayları

Personel alım başvuruları 16 Ağustos 2024’te başlayacak ve 10 Eylül 2024’te sona erecek. Adaylar, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecekler. Başvuruların kabulü için yalnızca elektronik ortam kullanılacak, posta yoluyla yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça, İspanyolca, Çince, Japonca gibi dillerde uzman personel alınacak. Toplamda 16 dilde uzman alımı gerçekleştirilecek. Adayların, başvurdukları dilde asgari YDS/e-YDS puanına sahip olmaları veya uluslararası geçerli dil sınavlarında yeterli puanı almış olmaları gerekiyor.

Sınav Sürecine İlişkin Detaylar

Başvuracak adayların 01.01.2024 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları ve ilgili bölümlerden mezun olmaları şartı bulunuyor. Uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat gibi bölümlerin yanı sıra mühendislik fakültelerinden mezun olan adaylar da başvuruda bulunabilecek.

2024-YKS Ek Tercih Başvuruları Başladı: Son Gün Ne Zaman? 2024-YKS Ek Tercih Başvuruları Başladı: Son Gün Ne Zaman?

Adaylar, 28 Eylül 2024 tarihinde Ankara’da yapılacak yazılı sınava katılacaklar. Yazılı sınavdan başarılı olanlar, sözlü mülakat ve analiz yetenek testlerine tabi tutulacak. Sınav süreci sonunda başarılı olanlar, Dışişleri Bakanlığı bünyesinde dil uzmanı olarak görevlendirilecek.

Editör: Şule Akyol