Doğukan Çep kimdir?

Doğukan Çep'in ismi, ilk olarak 2013 yılında Gülsuyu'nda gerçekleşen bir yürüyüşte açılan ateş sonucunda Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybetmesiyle duyulmuştu. Gedik'in ölümüne sebep olan olayda Çep ve diğer sanıklar yargılandı. Mahkeme, Doğukan Çep'i kasten öldürme suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Bu davada ayrıca Şahin Eren ve Hakan Taşhan da 25'er yıl hapis cezası aldı

Dogukan Cep 7254 B

Doğukan Çep suçu nedir? Doğukan Çep cezası ne oldu?

Çep, kasten öldürme suçunun yanı sıra çete kurma, fuhuşa zorlama, gasp ve uyuşturucu ticareti gibi suçlardan da yargılandı ve bu suçlamalardan toplam 35 yıl hapis cezası aldı. Ancak, 2015 yılında tahliye edildi ve 2018 yılında hakkında yeniden yakalama kararı çıkartıldı. Firari olarak geçen bu süreçte, Çep'in Gürcistan'a kaçtığı ve sonrasında Türkiye'ye döndüğü iddia edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Doğukan Çep'in Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olduğu öne sürüldü. Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in cinayeti ile ilgili olarak 22 sanığın yargılandığı dava, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Bu kapsamda, Çep hakkında yakalama kararı bulunuyordu.

Haluk Bilginer İkinci Kez Emmy Adayı Haluk Bilginer İkinci Kez Emmy Adayı

Dogukan Cep Kac Yil Ceza Aldi

Doğukan Çep, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından İstanbul Beykoz'da yakalandı. Yakalandığında üzerinde iki silah bulunan Çep, İstanbul'dan Ankara'ya getirildi. Soruşturmanın kilit isimlerinden biri olan Doğukan Çep, Sinan Ateş cinayetinin baş azmettiricisi olduğu öne sürülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi