Edirne, 15 yaşındaki Duru Pakarda’nın trajik ölümüyle yasa boğuldu. Genç kız, 17 yaşındaki K.C.A.'nın elindeki silahtan çıkan kurşunla hayatını kaybetti. Zanlı, ifadesinde silahın kazara ateş aldığını öne sürerken, adli sicilinin oldukça kabarık olduğu ortaya çıktı.

Duru Pakardayi Oldurmustu 17 Yasindaki Katilin Ifadesinde Kan Donduran Detaylar 17240503233442 2

Olay Nasıl Gerçekleşti?
Olay, geçtiğimiz günlerde Edirne'deki Gaziosmanpaşa Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. Duru Pakarda, arkadaşlarıyla oturduğu sırada K.C.A.'nın belinden çıkardığı silahın aniden ateş alması sonucu ağır yaralandı. Tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Duru, Hasan Sezayi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Zanlının Savunması Ne Yönünde Oldu?
K.C.A., olay sonrası çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkemede verdiği ifadede, Duru’yu öldürme kastının olmadığını ve olayın tamamen bir kaza olduğunu ileri sürdü. Zanlı, “Silah belimdeydi, husumetlilerim olduğu için taşıyordum. Silahımda tek kurşun vardı. Belimden çıkarıp elime aldığımda aniden ateş aldı. Nasıl gerçekleştiğini anlamadım, bu bir kaza” dedi. K.C.A.’nın bu savunması, olayın kaza mı yoksa kasıtlı bir eylem mi olduğu yönündeki tartışmaları alevlendirdi.

Edirne’de 15 Yaşındaki Duru’nun Katili Suç Makinesi Çıktı-2

Çöplükte Bulunan Cesedin Elleri ve Ayakları Bağlıymış Çöplükte Bulunan Cesedin Elleri ve Ayakları Bağlıymış

K.C.A.’nın Sabıkası Kabarık: Suç Geçmişi Neler İçeriyor?
Soruşturma kapsamında K.C.A.’nın geçmişi mercek altına alındı. Zanlının daha önce tehdit, hakaret ve kasten yaralama gibi suçlardan toplamda 8 ayrı dosyasının bulunduğu tespit edildi. Bu durum, 17 yaşındaki bir gencin bu denli ciddi suçlara karışmış olmasının toplumda yarattığı endişeyi artırdı.

Bursa’da Aranan Suç Makinesi Gece Kulübünde Yakalandı Bursa’da Aranan Suç Makinesi Gece Kulübünde Yakalandı

Edirne’de 15 Yaşındaki Duru’nun Katili Suç Makinesi Çıktı-1

Olay Yeri Tanıkları Ne Söyledi?
Olay sırasında K.C.A.’nın yanında bulunan diğer üç kişinin verdiği ifadelerde, silahın kazara ateş aldığını belirttikleri öğrenildi. Tanıklar, zanlının silahını oynatırken aniden patladığını ve Duru’nun vurulduğunu söylediler. Ancak bu ifadeler, olayın kaza olup olmadığına dair şüpheleri tamamen ortadan kaldırmadı.

Ali Koç’a Saldıran Fatih Özkan’ın Suç Dosyaları Ortaya Çıktı Ali Koç’a Saldıran Fatih Özkan’ın Suç Dosyaları Ortaya Çıktı

Kaynak: Haber Merkezi