Yenileme işlemlerinde sadece 13 TL’lik kâğıt bedeli dijital vergi dairesi üzerinden ödenirken, kalan 2 TL’lik vakıf ücreti için ise bankalar devreye giriyor. Ancak birçok sürücü, bu küçük miktar yüzünden büyük bürokratik sıkıntılar yaşadığını belirtiyor.

T169

Vakıf Ücreti Çilesi

2 TL'lik ödeme nasıl yapılacak?
ATM’ler küçük meblağları kabul etmezken, vergi dairesi internet sitesinde yalnızca 13 TL tahsil edilebiliyor. Bu durumda, vatandaşların kalan 2 TL’yi banka vezneleri üzerinden yatırması gerekiyor. Anlaşmalı bankası olmayanlar, sıraya girip zaman kaybetmekten şikayetçi.

Ehliyet Alimi Ve Yenilemede Yeni Donemi Bu Testi Gecemeyen Trafige Cikamayacak 17140272069084

12 Bin TL’lik Ceza Kapıda

Ehliyet yenileme işlemi için 31 Aralık 2024 son tarih olarak belirlenirken, bu tarihe kadar yenileme yapılmayan eski ehliyetler geçersiz sayılacak. Trafik kontrollerinde bu belgelere sahip sürücüler, sınıfına uygun olmayan ehliyet kullanmaktan 12 bin TL’ye varan ceza alabilir.

Surucu Belgesi Nasil Alinir Min938Bec18 Fcc8 4369 9D54 1876C6C24B2E

Sosyal Medyadan Tepkiler Yükseliyor

Vatandaşlar, sosyal medyada özellikle vakıf ücreti yüzünden yaşadıkları sıkıntıları paylaşarak, sistemin daha kullanıcı dostu hale getirilmesini talep ediyor. "2 TL için bu kadar çaba sarf etmek zorunda mıyız?" diyen sürücüler, yetkililerin çözüm üretmesini bekliyor.

Okullarda Yemek Yok, Ama İyilik Var: Askıda Tost Kampanyası Okullarda Yemek Yok, Ama İyilik Var: Askıda Tost Kampanyası

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar